De Dijk (zaterdag) klopt Wartburgia door vier goals Schadrac Leijgraaff

Zaterdag derdeklasser De Dijk heeft een zeer knappe en verrassende 4-2 overwinning geboekt op Wartburgia. Tegen de nummer twee van de ranglijst nam Schadrac Leijgraaff alle vier de doelpunten voor zijn rekening voor de ploeg van Ron Stoffels.

Nadat Wartburgia in de beginfase het initiatief nam, kwam De Dijk uit het niets na tien minuten aan de leiding. De openingstreffer van Schadrac Leijgraaff was enigszins tegen de verhoudingen in. Wartburgia probeerde de achterstand zo snel mogelijk ongedaan te maken, maar kansen voor Niek Remijn (tot twee keer toe) en Thom Ridderbos bleven onbenut.

Na de rust slaagden de bezoekers er wel in de stand gelijk te trekken. Armando Cuvalaij strafte een verdedigingsfout van De Dijk af. Even later verzuimde Daan Tuerlings oog-in-oog met de doelman de 1-2 te maken. Hierna nam de thuisploeg het heft weer in handen. Via goede opgezette aanvallen over de vleugels maakte Leijgraaff een zuivere hattrick om de stand uit te breiden naar 4-1. Dat Tuerlings vlak voor tijd zijn doelpuntje meepikte, was slechts voor de statistieken en de 4-2 eindstand.

“De Dijk heeft verdiend gewonnen. Ik vond mijn team de eerste twintig minuten van de tweede helft pas goed spelen, maar je moet dan wel de kansen benutten om de zaken in ons voordeel te beslissen. Wij hebben kansen genoeg gehad”, zei Wartburgia-trainer Hans Bergsma. Zijn collega aan de andere kant, Ron Stoffels, zag zijn improvisaties met zelfs B-junioren op het formulier, succesvol uitpakken. “Ik vond dat we makkelijk hebben gespeeld. Complimenten naar mijn team.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.