Home / Algemeen / De Dijk (zaterdag) op bezoek bij Buiksloot: “Deze derby leeft niet extreem”

De Dijk (zaterdag) op bezoek bij Buiksloot: “Deze derby leeft niet extreem”

Bij Ron Stoffels en zijn De Dijk (zaterdag) zijn er geen speciale derbygevoelens in aanloop naar het bezoekje aan Buiksloot. De clash van Amsterdam-Noord is één van de zovele wedstrijden, zoals de derdeklasser ook derby’s tegen Kadoelen en HBOK of – verder in de regio – Purmersteijn, JOS/Watergraafsmeer en Wartburgia speelt.

“In Noord zijn dit de mooie wedstrijden”, trapt Stoffels af, “maar deze leeft niet echt extreem bij ons. Kadoelen leeft meer, daar zijn in het verleden wat spelers van De Dijk naartoe gegaan.” Het is volgens hem ook een iets andere derby; niet tegen het gerenommeerde De Volewijckers of DWV zoals vroeger. “Buiksloot heeft een heel nieuw team. Veel spelers die niet echt een verleden met de club hebben, maar wel een hoop goede voetballers. Ze hebben pas twee punten, ik denk dat ze er vol voor willen gaan.” Een favoriet wijst hij niet aan. “Ik denk dat het fifty-fifty is. Het ligt allemaal dicht bij elkaar in de competitie.”

Afgelopen seizoen werd De Dijk fluitend kampioen in de zaterdag vierde klasse C. Nog voor het kampioensfeestje legde Stoffels de lat hoog: in de derde klasse zouden de Amsterdammers voor een plek in de top-4 gaan. Enkele maanden later stelt de oefenmeester dit iets bij, naar een top-5 klassering. “Toen wist ik nog niet dat HBOK zou degraderen, dat Castricum degradeerde, dat JOS bij ons in de poule zou komen. Dat zijn tegenstanders die hoger speelden of de nacompetitie haalden. Purmersteijn is er ook bijgekomen. Het zijn allemaal aardige ploegen die kunnen voetballen. Dat is wel het mooie, want het is een prachtige afdeling.”

In die ‘prachtige afdeling’ verwacht Stoffels dat zijn jonge De Dijk, waarvan het meerendeel pas tweedejaars senior is, een serieuze rol van betekenis kan spelen. Uit de eerste drie wedstrijden werden vier punten behaald. “Je merkt dat er nu meer van de spelers wordt verwacht. Dan krijg je bijvoorbeeld ongelukkige blessures. Maar ik denk dat wij nog niet uitgeleerd zijn en nog steeds stappen kunnen maken.”

Foto: John Beckman