RODA 23
Veel kansen, weinig doelpunten. RODA'23 speelt weer gelijk

De droogte van RODA’23; zuur puntverlies tegen pover KDO

RODA’23 verloor zondagmiddag twee dure punten door thuis in Bovenkerk met 1-1 gelijk te spelen tegen nummer twaalf KDO uit De Kwakel. Na een treffer van Wessel Kleijn zag trainer Bnar Toofeek dat zijn team bleef knokken, maar er geen goal werd gemaakt. ,,Als team moet je reageren en opstaan, blijven knokken en blijven vechten. En vooral vast blijven houden aan je principes. Dat we in de laatste minuut nog een treffer maken doet niets af aan het vreselijk zure gevoel wat we hier aan overhouden. Het is geen gebrek aan kwaliteit, maar botte pech aan onze zijde en het geluk van KDO”

RODA 23

Toofeek: ,,Dit is pijnlijk, dat is duidelijk. In de eerste helft doen we onszelf geen plezier door grote kansen te laten liggen”, doelt de trainer op onder meer de vele mogelijkheden en kansen voor onder meer Miquel van Duin. ,,KDO creëerde niet heel veel, maar dan scoren zij wel de 1-0. Een uitbraak, twee-drie keer verlengt. Ongelooflijk. Dan weet je dat het een moeilijke middag gaat worden.”

Toofeek zag dat zijn ploeg het moeilijk had met de manier waarop KDO speelde. ,,Er zijn bij ons veel jonge jongens die alles doen wat ze kunnen doen, daar kun je niemand iets in kwalijk nemen. We waren gewoon beter, heel veel beter. We creëren onze eigen kansen, maar die gaan er niet in. Vorige week hadden we al zo’n middag, maar vandaag was het geluk van de tegenpartij waardoor ze stand konden houden. We hadden met de rust met 3-1 of 4-1 voor moeten staan”. Milan Egberts redde nog een punt voor zijn team door in de allerlaatste minuut de terechte gelijkmaker te scoren.

RODA 23

RODA’23 blijft dus met één punt achter en verliest terrein op de top drie, die allen wel hun wedstrijden wonnen. ,,Je gaat door waar je mee bezig bent met elkaar, maar er is wel iets aan de hand als je bij RODA’23, wij willen graag een stapje hoger, zulke tegenvallende resultaten neerzet na de winterstop. Terwijl we zes punten in handen konden hebben. Dan gaat het eventjes niet goed, we zitten in een kleine dip. Als team gaan we sowieso reageren en opstaan, blijven strijden. En vooral vast blijven houden aan onze eigen principes.”

,,We zitten als ploeg nu in een iets mindere fase, maar we overdrijven het niet. Uiteindelijk moet je door en naar de volgende wedstrijd”, sluit de vastberaden trainer Toofeek af. Aanstaande zondag nemen de Bovenkerkers het in Amsterdam op tegen middenmoter DCG. Een week later volgt de ontmoeting met SO Soest.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B

Foto’s: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)