De Meer bekert door na zege op Monnickendam

Na een overwinning op zaterdag eersteklasser Monnickendam bekert De Meer verder. De overwinning was ook nodig, want na 2 duels stonden KFC en Monnickendam op 4 punten en De Meer op 3. Het werd dus een spannende middag op Sportpark Drieburg.

In de beginfase was het duidelijk aftasten voor beide teams. Het spel ging op en neer, maar grote kansen ontstonden er eigenlijk nauwelijks. Na een minuut of 20 kwamen beide ploegen wat los en ontstonden de eerste kansen. Na een goede aanval van De Meer counterde Monnickendam richting het doel van Olivier van Oijen, maar De Meer wist de bal nog net te onderscheppen voor Monnickendam één op één stond. Daarna kreeg de thuisploeg twee goede kansen. Zo gaf David Stegenga een goede lange pass richting Hesham Ayoub, maar zijn schot was te slap. Even later bereikte Stegenga Dennis Trefilov met zijn vrije trap, maar Trefilov zag zijn inzet knap uit het doel gehouden worden. Ook Monnickendam kreeg nog een goede kans, maar Roberto van Brakel had een goede tackle op de spit van Monnickendam in huis en voorkwam zo een 100% scoringskans. Met een 0-0 stand gingen beide ploegen aan de thee.

De Meer ging met een goed gevoel de kleedkamer in, maar wist wel dat het één opdracht had in de tweede helft: scoren. Dat lukte na een klein kwartier, toen Roël Tibosch de bal binnen werkte na goed werk van Trefilov. Daarna wilde De Meer doordrukken, maar dat ging moeizaam. Een goed schot van Ayoub uit de draai werd door de keeper van Monnickendam over getikt. Op zich leek de 1-0 voorsprong voor de Amsterdammers veilig, totdat ze tien minuten voor tijd met een man minder kwamen te staan. Krys Zwaga kreeg de rode kaart na een tackle vanachter. Gelukkig voor De Meer deed hij dat wel net buiten het strafschopgebied, waardoor het ‘slechts’ een vrije trap was en geen penalty. Donny Reugebrink nam de vrije trap, maar Van Oijen klemde deze goed. Daarna ontstonden nog behoorlijk wat kansen voor de bezoekers, maar De Meer wist de bal steeds op te ruimen of Van Oijen wist te redden.

Zo bleef het 1-0 en bekert De Meer dus verder. De kersverse promovendus kan met een goed gevoel starten in de tweede klasse. Volgende week start de ploeg met een thuiswedstrijd tegen VVIJ.