Home / slideshow / De Meer buigt een 2-1 achterstand bij rust om in overwinning

De Meer buigt een 2-1 achterstand bij rust om in overwinning

Zondagmiddag ging De Meer op bezoek bij Zwaluwen in Utrecht. Omdat het hoofdveld was afgekeurd, werd er uitgeweken naar kunstgras.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

De eerste kans was voor De Meer, maar Branco Bolsius raakte de bal niet goed en zag deze ruim naast gaan. Zwaluwen speelde de eerste helft met de wind in de rug en probeerde vooral met lange ballen de spits te bereiken. In de 6e minuut lukte dat voor de eerste keer, maar het schot ging ruim over het doel van De Meer. De Meer kwam in de 20e minuut op voorsprong, toen Rick Holubec met een mooie pass Tes Abbenhues diep stuurde. Abbenhues omspeelde de keeper en schoof de bal in het doel van Zwaluwen, 0-1. Het spel bleef op een neer gaan, Zwaluwen met de lange bal en De Meer dat het vooral voetballend probeerde. In de 38e minuut kwam Zwaluwen op gelijke hoogte, toen een corner de geheel vrijstaande spits bereikte. Hij zag zijn kopbal in de kruising verdwijnen: 1-1. Maar eventjes later kreeg De Meer een goede mogelijkheid. Het schot van Tes Abbenhues werd echter door de keeper van Zwaluwen net over de lat getikt. Vlak voor rust kwam Zwaluwen op voorsprong, toen balverlies in de verdediging genadeloos door de spits van Zwaluwen wordt afgestraft 2-1.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Al was De Meer voetballend de bovenliggende partij, Zwaluwen bleef er gevaarlijk uitkomen met de lange bal. In de 55e minuut trok De Meer de stand gelijk en wederom was het Tes Abbenhues die het net weet te vinden: 2-2. Hierna kreeg De Meer kans op kans, maar wilde de bal er niet in, of de keeper wist de bal te parereren. Ook zag De Meer een inzet via de paal het veld weer inkomen. De verdiende voorsprong kwam er dan toch, toen de bal via via bij invaller Tjardo Bosgra terecht kwam. Hij schoot de 2-3 binnen. In de 92e minuut kwam Zwaluwen bijna nog op gelijke hoogte, maar Dion Boonstra wist net op tijd de bal te keren. Zo nam De Meer 3 punten mee uit Utrecht en sluipt het richting de top van de ranglijst.

Volgende week wacht de laatste wedstrijd van dit jaar thuis tegen Nieuw West United dat verrassend onderuit ging tegen Diemen.Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend