De Meer

De Meer debuteert in tweede klasse met zege op VVIJ

De Meer heeft zondag een uitstekend debuut beleefd in de tweede klasse. Een 0-1 achterstand tegen VVIJ werd tien minuten voor tijd omgedraaid in een 2-1 zege.

Al heel vroeg in de wedstrijd had de ploeg van Stan Bijl op voorsprong kunnen komen, maar die kans werd niet benut. Wat volgde was een gelijk opgaande eerste helft, die wat rommelig verliep. VVIJ speelde wat opportunistischer, met geregeld lange bal en verre inworpen als gevaarlijk wapen. De Meer had daar moeite mee en won weinig tweede ballen, maar met een 0-0 stand werden de kleedkamers opgezocht.

Vlak na rust kwam VVIJ op voorsprong, verder gebeurde er in het eerste gedeelte van de tweede helft weinig noemenswaardigs. De Meer kwam moeilijk in zijn eigen spel met opbouw van achteruit en met twee wissels in de zestigste minuut wilde Stan Bijl dat wel bereiken. Ook daarmee lukte dat nog niet helemaal, waarop De Meer besloot in het laatste kwartier opportunistischer te gaan spelen. Achterin werd één op één gespeeld en de voorhoede bestond uit vier spelers. Die tactiek had uiteindelijk succes. De doorgeschoven linksback Antony Martinus zorgde een kwartier voor tijd voor de gelijkmaker. Vlak voor tijd viel ook nog de 2-1. Luc Stolker, een middenvelder met ervaring bij onder anderen Quick ’20 in de Derde Divisie, bracht een vrije trap voor de goal en bereikte daarmee Dennis Trefilov. De Duitse spits toonde zich net als afgelopen seizoen van grote waarde en maakte de 2-1, waarna de ontlading groot was.

Ook trainer Stan Bijl was na afloop erg blij, helemaal gezien de kleine selectie die hij tot zijn beschikking had: “De spoeling was dun vandaag, omdat er wat jongens ontbreken vanwege blessures. Daardoor hadden we vandaag wat jongens uit het tweede erbij, die het naar behoren hebben gedaan. En Luc Stolker, die normaal alleen met ons mee traint, konden we vandaag inzetten, dat was erg fijn. De komende weken sluiten er weer een stuk of drie spelers aan. Dat geeft weer meer keuze en onderlinge concurrentie. Maar het is extra lekker als je vandaag dan met hard werken alsnog wint.”