Home / slideshow / De Meer draait pas na de rust warm tegen Sporting Martinus
De Meer - Sporting Martinus
Foto: Harold van Ineveld

De Meer draait pas na de rust warm tegen Sporting Martinus

De ploeg van nieuwbakken trainer/coach Marciano Nonneman kwam laat op volle toeren in het duel met Sporting Martinus. Na de hervatting scoorde De Meer drie keer en stapte met een 4-1 zege van het veld. De overeenkomst tussen beide ploegen: spelend met durf, moed, lef en gepromoveerd afgelopen seizoen. Sporting Martinus hield zich kranig staande en ging pas in het laatste half uur door de knieën bij de zondag eersteklasser uit de Watergraafsmeer.

Natuurgras

Sporting Martinus schoot uitstekend uit de startblokken. “Ik was erg tevreden over de eerste 25 minuten. Al in de 7e minuut hadden we op voorsprong kunnen of moeten komen, via Tiago Conceicao dos Santos. Zijn schot ging helaas voorlangs”, aldus een opgetogen Martinus coach Tom Verhoek, die zijn ploeg goed zag spelen in die eerste fase. Nonneman was minder tevreden met het optreden voor de eerste drinkpauze van zijn ploeg. “Ik zag dat we wat moeite hadden aan de bal, het was voor ons ook de eerste keer op natuurgras. Het liep stroperig”.

Het was wederom Dos Santos die voor gevaar zorgde en in de 13e minuut Martijn Guitink in staat stelde Martinus op voorspong te zetten: 0-1. De dreiging zat bij Martinus vooral in de steekpasses die voor problemen zorgden in het verdedigende blok bij De Meer. Na de eerste korte drinkpauze trok De Meer het initiatief meer naar zich toe en liet dat eigenlijk niet meer gaan. Het drong aan met gevarieerd aanvalsspel. De vleugelspitsen werden aan het werk gezet. Overal werd de druk opgevoerd als er balverlies werd geleden. Verdedigers dribbelden als een dartel hertje het middenveld in om zo een overtal situatie te creëren. Het uitbundige veldspel van beide kanten duwde het niveau zienderogen omhoog.

Veel kwaliteit

Voorin heeft De Meer echt wel wat bovengemiddelde kwaliteit lopen. Ayyoub Bouinin bracht met een droge lage schuiver de stand op 1-1 en zo stond de thuisploeg eveneens op het scorebord. Luttele seconden daarna floot de uitstekend leidende arbiter Kamal el Hajjaji voor een langere rustpauze. “Dit is puur leergeld wat we nu betalen”, sprak coach Tom Verhoek. “Dit lesgeld gaan we straks benutten als we de competitie gaan starten.”

Baas in eigen huis

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. Martinus begon wel met lef en kreeg een grote kans op de 1-2. Anthony Dean wist deze mooie aanval niet te verzilveren. Vanaf dat moment was De Meer weer baas in eigen huis. De 2-1 kwam met enig fortuin tot stand door een persoonlijke fout in de laatste linie. Uitblinker Rinaigel Ogenio wist dit buitenkansje op waarde te schatten en als een poema zo snel richting het vijandige doel te sprinten. Kiezelhard liet hij Martinus doelman De Bruin kansloos: 2-1. Coach Nonneman besloot vrijwel direct tot een driedubbele wissel. Met frisse benen in de ploeg bleef het druk houden op Martinus, dat zich kranig bleef verweren. De uitploeg hield het compact op eigen helft, kwam er soms dreigend uit, maar met de vele aanvalsgolven van de Meer kon het geen standhouden. Opnieuw was het duo Bouinin/ Ogenio in de afrondende fase effectief: 3-1.

Hoogstandje

De Meer bleef het doel zoeken, met diverse goede reddingen wist doelman de Bruin vooralsnog erger te voorkomen. In de 74e minuut was het over voor Sporting Martinus. Aangever Queentino Zinhagel van De Meer wist met een subtiele luie bal Ogenio te bedienen. Het hoogstandje kwam vervolgens van diezelfde Ogenio, die met een prachtige lob de 4-1 liet aantekenen. Niet lang daarna kreeg hij een applauswissel toegediend van zijn debuterende trainer/coach.

Publiek de winnaar

Het schouwspel was deze zondagmiddag meer dan het aanzien waard. Zowel de Meer als Sporting Martinus maakte er een voetbalfeestje van voor de toeschouwers en zichzelf. Sportief aanvalsspel met wisselpasses op hoog tempo, speels en creatief met soms risico. Veel combinatie- en vleugelspel én trakteerde het publiek op 5 doelpunten, waar het er ook 8 of 9 hadden kunnen zijn. Alleen de beide doelmannen en hun verdedigers stonden vandaag meer doelpunten in de weg.

Nonneman en Verhoek waren ook eensgezind op twee vlakken in hun commentaar na afloop: “We hebben de late voorbereiding gebruikt om fitter te worden en de speelwijze met elkaar duidelijk te maken. Er zijn veel jongens gebleven maar ook nieuwe van buiten de vereniging. Die gaan we inpassen”.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!