de meer

De Meer en SO Soest in evenwicht

Koploper De Meer is er zondagmiddag in Soest niet in geslaagd de blauwe muur van Soest te slechten. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0.

De Meer begon sterk aan de wedstrijd met de intentie om vroeg een doelpunt te forceren. Dino Janssen was als linkerspits een echte handenbinder, maar ook het aanvallende trio Chun Scholte – af en toe ongrijpbaar – Ayyoub Bounin en Tes Abbenhaus waren tot aan de zestien dreigend in hun spel, maar het leverde nauwelijks echte doelkansen op. De opgetrokken muur van verzet hield staande en slordigheid aan Amsterdamse kant was ook debet aan het gebrek van doelrijpe kansen.

Dino Jansen was vaak ongrijpbaar

SO Soest, net als De Meer gehavend op het strijdtoneel door veel afwezigen, speelden vanuit de omschakeling. Behoudens een enkel verdedigend slippertje bij de Amsterdammers, kon de thuisploeg voor het doel van Paul Diouf weinig creëren. De ruststand van 0-0 was derhalve niet onlogisch.

de meer
Chun moest met enige regelmaat met veel inzet afgestopt worden

Na rust ontstond een ouderwets potje vechtvoetbal van de bovenste plank, met blessures en wat tijdrekken toegevoegd. Scheidsrechter Van den Boogaard liet veel toe en daar maakten beide teams gebruik van. Desondanks was De Meer de ploeg met het meeste balbezit. Tegen ploegen die zich zo verweren, heeft De Meer het doorgaans erg lastig om er door heen te spelen.

de meer
De muur van Soest hield stand

De Meer mag het zichzelf verwijten dat het niet wat dodelijk is in de vijandige ‘zestien’. De bal hoeft immers niet over de doellijn getikt te worden. Pogingen van afstand waren er sporadisch en kwamen niet tussen de palen. Door het gelijke spel in Soest en de nederlaag van Martinus in Abcoude zijn de posities in de top drie opnieuw opgeschud en is er een nieuwe koploper. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zondag 2b.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)