De Meer en ZSGOWMS delen de punten na vermakelijk duel

Zondag stonden De Meer en ZSGOWMS tegenover elkaar. De wedstrijd was nog maar 56 seconden oud, toen De Meer al bijna op voorsprong kwam, maar David Stegenga zag zijn schot via de lat het veld weer inkomen.

Na een kleine 10 minuten werd ZSGOWMS voor het eerst gevaarlijk uit een corner volgde een schietkans, maar die werd gepakt door Dion Boonstra. Even later kwamen de bezoekers wel op voorsprong. Een vrije trap van 20 meter ging langs de muur de rechterbenedenhoek in: 0-1. Het spel bleef op en neer gaan en beide teams gaan vol de strijd aan en kregen kansen. Eerst was het Rivaldo Blijd die zijn schot ruim naast zag gaan, maar in de 21ste minuut is de voortzetting van keeper Lemy van Gom niet goed en zag hij de bal bij Krys Zwaga terecht komen, die de bal over de keeper in het lege doel plaatst: 1-1.

De Meer kreeg nu iets meer kansen dan ZSGOWMS en in de 30ste minuut kwam De Meer op voorsprong, toen bij een corner Dirk van Hezel zijn kopbal diagonaal in het doel van ZSGOWMS zag verdwijenen.

Lang kon De Meer niet genieten van de voorsprong, want toen de verdediging zich uit het midden liet weglokken en de bal niet kon wegwerken, kwam ZSGOWMS alweer langszij en wist de spits de 2-2 binnen te schieten.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft: beide ploegen wilden blijven voetballen al werd er nu iets vaker door ZSGWOWMS de lange bal gezocht om de snelle spits te bereiken en De Meer bleef vooral zoeken naar combinaties via de zijkanten.

Kansen bleven er komen en de verdediging en keepers van beide partijen moesten diverse malen handelend optreden, want beide ploegen waren ook zeer gevaarlijk bij standaard situaties zoals corners en vrije trappen.

Toen de verdediging van De Meer een steekje liet vallen, was het ZSGOWMS dat het direct afstrafte: 2-3. De Meer bleef knokken en zette nog een keer aan. Dat werd beloond: het was Rivaldo Blijd die in de 82e minuut de 3-3 wist te scoren. Ook in de laatste 10 minuten bleven de ploegen zoeken naar nog een doelpunt, waarbij er enkele kansen te noteren waren. Waaronder wederom een kopbal van Dirk van Hezel uit een corner, maar ditmaal zag hij hem  op paal belanden.

Toen de scheidsrechter voor het einde floot, stond de 3-3 nog steeds op het scorebord en hebben beide ploegen het publiek een vermakelijke en spannende wedstrijd voorgeschoteld van een goed niveau.

Stan Bijl van De Meer: “Ik ben trots op hoe mijn team 90 minuten lang heeft geknokt voor een resultaat, maar ook bij vlagen vooral in de eerste helft prima heeft gespeeld en kregen vaak de middenvelder op de 6 positie vrij en dit deden wij prima. De tweede helft vond ik slordiger en opertunistischer van beide kanten. De goals geven we te makkelijk weg door individuele fouten en dat maakt de 3-3 wel zuur. Maar ZSGOWMS is ook gewoon een hele goede ploeg, dus al met al kan ik wel leven met een 3-3.”