Home / Algemeen / De Meer in blessuretijd pas langs Diemen

De Meer in blessuretijd pas langs Diemen

Na een maand zonder zege heeft zondag derdeklasser De Meer op bezoek bij Diemen weer een wedstrijd winnend afgesloten. De ploeg van Stan Bijl maakte het zichzelf onnodig moeilijk en had een laat doelpunt van Tes Abbenhues nodig om de drie punten mee te nemen: 2-3.

Eindelijk, wilde Bijl bijna zeggen. “Iedereen was super blij en het was ook dik verdiend”, blikte hij terug. Toch was er bij de oefenmeester ook ruimte voor kritiek, want naar zijn idee had De Meer veel eerder afstand moeten nemen. “Dat is iets wat wij onszelf kunnen aanreken. We hebben zeker zes honderd procent-kansen gekregen. Opnieuw lieten we er teveel liggen.”

Twee keer moesten de Amsterdammers terug komen van een achterstand. Eerst maakte Ruben Peuchen een voorsprong van Diemen ongedaan (doelpunt van Tommie ter Bruggen, red.) en na ruim een uur spelen kwam de thuisploeg dankzij een treffer van Mike Eudoxie opnieuw aan de leiding.

“Er was niet zo heel lang meer te spelen, dus een compliment voor mijn ploeg dat we toch blijven terugkomen”, vervolgde Bijl. Opnieuw had Peuchen hier een grote rol in met zijn tweede treffer van de middag. Diemen leek genoegen nemen met een gelijkspel, maar De Meer wilde de volle buit grijpen. Dat lukte ook. In de 91ste minuut sneed rechtsbuiten Tes Abbenhues naar binnen en knalde hij de bal in de kruising: 2-3.

Langzaam krabbelen de Amsterdammers weer op. De start was veelbelovend, met een 2-0 zege op Bloemendaal, maar daarna lukte het de promovendus niet meer om te winnen. Er werd van ZSGOWMS en VVH/Velserbroek verloren, het duel bij VSV werd vanwege een hartstilstand van de scheidsrechter gestaakt (op dat moment stond De Meer wel met 0-2 voor, red.) en op bezoek bij hekkensluiter Zwanenburg kwam De Meer niet verder dan een 1-1 gelijkspel. “Behalve tegen ZSGOWMS waren wij elke wedstrijd de betere”, reageert Bijl.

De Meer klom door de late zege naar de zevende plaats, Diemen staat twaalfde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: John Beckman