dsov - de meer

De Meer in extremis voorbij DSOV

In een duel waarin veel randzaken een rol speelden, heeft De Meer in extremis gewonnen van DSOV. Het duel eindigde in 1-2.

Na ongeveer een kwartier kwam De Meer op voorsprong via een goal van Queentino Zinhagel. Daarna moest DSOV noodgedwongen wisselen vanwege een blessure. De ploeg uit Vijfhuizen ging ook in een iets andere formatie spelen en dacht bracht De Meer even van de wijs. De Amsterdammers hadden daarna moeite om weer in hun spel te komen. Zo bleef het tot aan de rust 0-1.

dsov - de meer

In de rust konden beide trainers geen nieuwe strijdplannen met hun ploeg doornemen, ze waren vooral druk met zoeken naar geschikte shirts om in verder te spelen. De scheidsrechter had aangegeven dat hij de tenues van beide teams toch teveel op elkaar vond lijken. Uiteindelijk werd besloten dat De Meer de wedstrijd afmaakte in het uitshirt van DSOV.

Toen dat allemaal geregeld was, ontspon zich een interessante tweede helft. Daarin kwam DSOV ook gelijke hoogte. Na een vrije trap ontstond er een kopduel, waaraan een speler van De Meer een hoofdwond over hield. De scheidsrechter liet echter doorvoetballen en op dat moment ontstond de 1-1. Het werd daarna even grimmig en er ontstonden wat opstootjes.

dsov - de meer

In blessuretijd was het alsnog De Meer dat de volle buit meenam. Na een goede aanval van De Meer met Jari Loon schoot Mick van Timmeren op de paal, waarna de bal op de hand van een DSOV-speler kwam. Sergio Drenth benutte het buitenkansje.

Zo blijft De Meer gedeeld aan kop. “Het is fantastisch hoe het team vandaag weer gestreden heeft voor elkaar. Het is een jonge, gretige groep. Soms heeft de groep nog moeite om hun koppie erbij te houden in een wedstrijd als dit, daar moeten we van leren. Maar de drie punten tellen”, aldus een tevreden Marciano Nonneman.

DSOV-trainer Tom Verhoek baalde van de nederlaag: “Het is zonde dat wij vandaag niet beloond worden met een punt of misschien zelfs wel 3 punten tegen de koploper. Wij hebben al weken een ruime selectie. Vandaag 20 man voor het tweede en 18 voor het eerste. Ik vond dat je vandaag kon zien dat dat zich uitbetaalde. Op de eerste 25 minuten na vind ik dat wij de wedstrijd gecontroleerd hebben en op zoek zijn gegaan naar de gelijkmaker en meer. Ook na de 1-1 zijn wij doorgegaan om er een overwinning uit te slepen. Dan is het zuur dat je in de 97 minuut een penalty tegen krijgt”, aldus Verhoek, die van mening was dat er geen hands weer gemaakt. “Maar wij moeten kijken waar we zelf invloed op hebben. Dus daar gaan we komende week weer verder aan werken. Ik haal net zoals de vorige thuiswedstrijd (tegen Hooglanderveen) veel positieve momenten uit deze wedstrijd.”

DSOV gaat volgende week naar een van de andere koplopers, Antibarbari. De Meer speelt dan thuis tegen RODA ’23. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Foto’s: Robert van Rooijen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)