Home / slideshow / De Meer is klaar voor de tweede klasse
De Meer

De Meer is klaar voor de tweede klasse

Dinsdag ontving ook De Meer een verblijdend telefoontje: het promotieverzoek dat werd ingediend is gehonoreerd. De ploeg speelt komend seizoen in de tweede klasse zondag.

“Daar zijn we natuurlijk hartstikke blij mee. Donderdag trainen we weer, dus dan gaan we het op afstand zeker even vieren”, aldus trainer Stan Bijl. De trainer erkent dat het toch wel een aparte manier blijft om te promoveren: “Natuurlijk stonden we 4 punten voor en hadden we de periodetitel op zak, maar het had ook nog anders kunnen lopen. Enerzijds ben ik heel trots, anderzijds is het toch jammer dat we niet kunnen zeggen dat we het helemaal hebben afgemaakt.” De Meer was bezig aan een waanzinnige reeks van al 10 overwinningen op rij, toen het coronavirus om de hoek kwam kijken.

Die lijn wil de ploeg komend seizoen doorzetten, met een bredere selectie: “We waren er al druk mee bezig. Ik ben heel tevreden over de eerste 13 à 14 spelers, maar in de breedte moesten we nog te vaak een beroep doen op jongens uit het tweede. Het verbreden van de selectie is al aardig gelukt. We zitten nu op 18 spelers en 2 keepers en willen naar 20 spelers en 3 keepers. Van de groep van afgelopen seizoen blijft gelukkig iedereen.”

De Meer lijkt dus klaar voor de tweede klasse, maar aan een doelstelling waagt Bijl zich nog niet: “In mijn eerste seizoen bij De Meer zei ik dat ik in de middenmoot wilde eindigen en bleven we er uiteindelijk pas na de nacompetitie in, dus ik wil er niet teveel uitspraken over doen. Maar ik denk dat we komend seizoen een ongelofelijk sterk team hebben, zowel op als naast het veld. Daarnaast denkt de club goed mee om de selectie naar een hoger niveau te krijgen. Alle voorwaarden voor een goed seizoen in de tweede klasse zijn aanwezig.”

Send this to a friend