Home / Algemeen / De Meer kiest voor debuterende Stan Bijl

De Meer kiest voor debuterende Stan Bijl

Stan Bijl gaat volledig voor zijn trainersloopbaan. De pas 23-jarige Bijl vertrok in de winterstop bij De Dijk om zich te richten op zijn werkzaamheden in de jeugd van Ajax. Die gaat hij nu combineren met zijn eerste klus als hoofdtrainer. Zondag vierdeklasser De Meer biedt hem die kans.

Een trainer van zeer jonge leeftijd op seniorenniveau doet misschien de wenkbrauwen fronsen. Voor Bijl niet. “Matthijs de Ligt kan op zijn zeventiende aanvoerder van Ajax 1 zijn. Waarom zou een trainer niet op jonge leeftijd werkzaam kunnen zijn? Ik heb er helemaal geen probleem mee om met mensen die tien jaar ouder zijn te werken. Ik heb met een paar spelers gesproken en dat beviel van beide kanten dusdanig goed. Een leerzame, hechte groep en ik wil graag de volgende stap zetten.”

Bijl had voor zichzelf een toekomstplan opgesteld. Hij trainde twee jaar de A1 van Purmersteijn, loopt nu ook enige tijd rond in de jeugd van Ajax en de volgende stap in zijn ontwikkeling als trainer was op zoek te gaan naar een eerste elftal. Daar zocht hij specifiek naar, want aanbiedingen van andere clubs om daar de jeugd te trainen of als assistent aan te sluiten, sloeg hij af. “Ik wil echt meer verantwoordelijkheid. Ik ben hier aan toe.”

Hij had contact met de huidige trainer Donovan van Dam, die na drie seizoenen in Amsterdam-Oost besloot te vertrekken naar AFC Zondag 2. De Meer was ook voor hem zijn eerste klus. “Ik hoorde veel goede dingen van Donovan. Ik heb een paar wedstrijden gezien en denk dat er een prima elftal staat. Hopelijk kan ik volgend jaar in de derde klasse beginnen. Natuurlijk zullen spelers aan mij moeten wennen en ik aan hen, maar ik ga het de komende maanden allemaal zelf ervaren.”

Foto De Meer (v.l.n.r.): Leo van Vuuren (voorzitter), Stan Bijl, Bart van Vuuren (penningmeester)

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)