Home / Derde Divisie zondag / De Meer-middenvelder Boris Santen kiest voor uitdaging bij JOS Watergraafsmeer

De Meer-middenvelder Boris Santen kiest voor uitdaging bij JOS Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer heeft zich voor aankomend seizoen versterkt met Boris Santen. De middenvelder speelde na zijn overstap van WV-HEDW slechts een jaar voor De Meer, maar kon de uitdaging bij de derde divisionist niet laten schieten.

Santen besloot in de zomer van 2021 vanwege een gebrek aan perspectief te vertrekken bij WV-HEDW. Met zijn overstap naar De Meer kwam hij in één team te spelen met zijn broer Jasper en had hij het uitstekend naar zijn zin binnen de vereniging. “We hebben een periodetitel gepakt, hebben het minste aantal verliespunten en doen daardoor nog altijd mee voor het kampioenschap”, zo somt hij de prestaties van De Meer op. “Bovendien is het een superleuk team en heb ik veel nieuwe vrienden gemaakt. Er waren voor mij dan ook geen redenen aanwezig om aan een andere club te denken.”

Dat veranderde echter toen De Meer een oefenwedstrijd afwerkte tegen JOS Watergraafsmeer. Hoewel de laatste club de favoriet was voor de overwinning, slaagde de ploeg van Santen erin om met 4-2 te winnen. De speler viel zelf dermate positief op dat de tegenstander contact met hem besloot te zoeken. “Natuurlijk was ik verrast toen ze me belden, want ik zat met mijn hoofd volledig bij De Meer. Anderzijds was het voor mij een kans om drie niveaus hogerop te gaan. Ik ben daarom op gesprek gegaan en merkte dat de club het vertrouwen in me uitsprak. Het heeft me vervolgens een aantal weken gekost om erover na te denken, maar mijn uiteindelijke beslissing was om ervoor te gaan. Deze kans krijg je als speler simpelweg niet zo vaak.”

De middenvelder verwacht dat hij het niveau goed zal aankunnen. “Anders zou ik denk ik niet worden gevraagd”, stelt Santen, die ook al met hoofdtrainer Cor ten Bosch sprak. “Hij kan me uiteraard geen basisplaats beloven en vertelde dat simpelweg de beste speelt. Het is daarom aan mij om me in de voorbereiding te bewijzen en mijn best te doen. Persoonlijk weet ik echter wat ik kan, waardoor ik er alle vertrouwen in heb dat het goedkomt.”

Daarnaast kent de club JOS Watergraafsmeer nauwelijks geheimen voor hem. “Met mijn verleden bij GeuzenMiddenmeer, WV-HEDW en De Meer heb ik altijd in de buurt gespeeld. Ik ken JOS Watergraafsmeer daarom al mijn hele leven en kijk ernaar uit om te beginnen.” De Meer vond het volgens hem jammer dat hij vertrok, maar begreep zijn beslissing. “Vanaf het eerste moment heb ik ze meegenomen in het proces en het heeft weken geduurd voordat ik de keuze heb gemaakt. Het laat zien hoe fijn ik het bij De Meer heb.”

Tekst: Jordi Smit

Foto: Jos Spitteler

Send this to a friend