De Meer moet genoegen nemen met punt tegen Hooglanderveen

De Meer heeft zondag op bezoek bij Hooglanderveen met 1-1 gelijkgespeeld. Het loopt daardoor slechts een puntje uit op IVV, dat dit weekend vrij was. Beide ploegen hebben nu weer evenveel duels gespeeld. Bij De Meer ontbraken vanwege ziekte of blessures diverse spelers, waaronder Dennis Trefilov, Anthony Martinus en Jasper Santen.

Ondanks de vele afwezigen startte De Meer prima en kwam het na ruim een kwartier op voorsprong. Ayyoub Bouinin kon de bal binnen schuiven na een goede aanval. Maar ook Hooglanderveen kreeg een aantal grote mogelijkheden in de eerste helft. Zo raakte Danny de Graaf van dichtbij de paal na een goede voorzet vanaf de rechterkant en stuitte Menno Bos van dichtbij op doelman Alex Guerra. Aan de andere kant miste ook Rivaldo Blijd een mogelijkheid. Na een half uur spelen moest De Meer overigens noodgedwongen wisselen, toen Roberto van Brakel niet verder kon. Erik Bouma, afkomstig uit de O19, was zijn vervanger.

Vlak na rust wist de thuisploeg op gelijke hoogte te komen. Guerra kon in eerste instantie nog redden, maar daarna wist Ilias Bezzahi de bal langs hem heen te werken. Halverwege de tweede helft dacht Hooglanderveen op voorsprong te komen, maar de vlag ging omhoog en de goal ging niet door. Meteen daarna werd De Meer gevaarlijk en floot de scheidsrechter voor een penalty toen Bouinin gevloerd werd. Maar ook hier ging de vlag omhoog en de bal ging niet op de stip. In de slotfase was Hooglanderveen iets dreigender, maar over de hele wedstrijd gezien was 1-1 een terechte uitslag.

Dat zag ook Stan Bijl: “Dit was voor ons het maximaal haalbare vandaag, met zoveel afwezigen. Het is jammer dat we nu maar een puntje uitlopen op IVV, maar het is wat het is.” De Meer heeft nu een voorsprong van drie punten op IVV en ontvangt volgende week FC Weesp. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b