De Meer moet zich op slotdag veilig spelen: “Wordt een soort Champions League-finale”

Bij zondag derdeklasser De Meer was iedereen zich ervan bewust dat ze een gouden kans hebben laten liggen om zich veilig te spelen. Door een 3-1 nederlaag bij concurrent VVH/Velserbroek is de ploeg van Stan Bijl naar de voorlaatste plaats gezakt en komt alle druk te liggen op de laatste wedstrijd tegen VSV.

“Al met al is het een terechte nederlaag. We zijn geen moment in ons eigen spel gekomen. Veel te onrustig aan de bal, voor beide ploegen beladen, veel strijd maar ook best veel fouten. Het was een slechte wedstrijd, een typisch degradatieduel”, blikte Bijl terug. “Het is zonde, want bij winst waren we veilig geweest.”

Halverwege stonden de Amsterdammers nog op gelijke hoogte met de thuisploeg. Nadat Jeffrey Kors de score had geopend namens VVH/Velserbroek, trok Tes Abbenhues uit een voorzet van Dylan van Dam de stand gelijk. Van Dam had na een klein uur zelfs de 1-2 op zijn schoen, maar faalde oog-in-oog met de doelman. Een paar minuten later lag de bal er aan de andere kant van het veld wel in. Sander Loogman maakte er 2-1 van en gooide het duel vlak voor tijd definitief in het slot met de 3-1.

Door de nederlaag is De Meer op de ranglijst gepasseerd door VVH/Velserbroek. Het laatste competitieduel is een thuiswedstrijd tegen VSV, dat slechts op basis van een beter doelsaldo boven de nacompetitiestreep staat. Bij winst zijn de Amsterdammers veilig, met een gelijkspel afhankelijk van VVH/Velserbroek en Bloemendaal en een nederlaag betekent degradatie. “Voor ons wordt het een soort Champions League-finale. Alles komt aan op die wedstrijd. We gaan er vol voor.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)