Home / Zondag 3c / De Meer na strafschoppen klaar in de beker

De Meer na strafschoppen klaar in de beker

De Meer kreeg dinsdagavond SCW op bezoek voor de beker. Na 90 minuten stond er een 1-1 stand op het scorebord. In de daaropvolgende penaltyserie trok SCW aan het langste eind: 6-7.

De Meer begon de wedstrijd sterk en kreeg al snel de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Oog in oog met de doelman van SCW wist Tjardo Bosgra echter niet te scoren. De thuisploeg bleef ook daarna de bovenliggende partijen en kreeg kansen om te scoren, maar slaagde daar niet in. SCW probeerde het vooral door de lange bal te spelen en werd daardoor niet echt gevaarlijk. Een afstandsschot was een makkelijke prooi voor doelman Dion Boonstra. Vlak voor rust wist De Meer dan toch op voorsprong te komen, al was daar wel de hulp van een SCW-verdediger voor nodig. Een voorzet werd niet goed weggewerkt en belandde zo in eigen doel: 1-0.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: De Meer had meer balbezit, SCW kwam er sporadisch uit met lange ballen. De Amsterdammers waren dicht bij de 2-0, maar zagen een inzet op de paal eindigen. Ook Krys Zwaga was nog dicht bij een verdubbeling van de score, maar zijn lob over de keeper eindigde naast het doel van SCW. Zo leek De Meer het duel met 1-0 te gaan winnen, maar in de 90e minuut kwam daar verandering in. Uit de counter was de linksbuiten van SCW weg, hij omspeelde Dion Boonstra en legde de bal af op de spits: 1-1.

Strafschoppen moesten dus gaan beslissen wie de volgende ronde van het bekertoernooi bereikte. Dat ging in eerste instantie gelijk op: van de eerste 5 penalty’s misten beide ploegen er 1. Uiteindelijk ging De Meer als eerste in de fout en won SCW de serie met 6-7. De Amsterdammers zijn dus klaar in de beker en kunnen zich richten op de competitie, met komende zondag een uitwedstrijd bij Swift.

Archieffoto: Mario WormhoudtBlijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend