Home / slideshow / De Meer onderuit tegen Hillegom

De Meer onderuit tegen Hillegom

Vorige week boekte De Meer zijn eerste zege in de eerste klasse. Op bezoek bij Assendelft werd toen met 0-1 gewonnen. De ploeg van Marciano Nonneman wist dat helaas geen gepast vervolg te geven tegen Hillegom: 0-2.

Halverwege de eerste helft viel de eerste goal van de bezoekers. Een voorzet bleef hangen, De Meer kreeg de bal niet weg en uiteindelijk resulteerde dat in de 0-1. “Er was tot die tijd eigenlijk niets aan de hand, het was een beetje een gelijkopgaande wedstrijd. Maar daarna hebben we het weer goed opgepakt en hadden we twee goede kansen, die we beiden op de keeper schieten”, aldus Nonneman.

“In de tweede helft startten we heel goed, met misschien wel vier grote kansen in de eerste vijf minuten.” Maar in goals resulteerde dat niet en een paar minuten later lag de 0-2 erin. Van eigen helft peerde Hillegom de bal maar eens naar voren. De Amsterdamse goalie kwam uit zijn doel en wilde de bal aannemen, maar zag de bal van zijn voet springen. De spits van Hillegom was er als de kippen bij om de bal in het lege doel te schuiven. “Dan zakt de moed je wel even in de schoenen”, bekent Nonneman.

Zijn ploeg creëerde daarna nog wel kansen, maar wist niet te scoren. Dat is dan ook iets waar hij de komende tijd aan wil werken met het team: “De veldbezetting in de laatste fase is nog niet altijd goed. We komen er vaak doorheen, maar dan. Hoe kiezen we positie voor de goal? Dat moeten we nog verbeteren.”

Dinsdag speelt De Meer een oefenwedstrijd tegen De Dijk. De Meer is al uitgeschakeld in de beker en is daarom volgend weekend vrij. De week daarna wacht een pittig duel, de Amsterdammers moeten dan naar koploper HBC in Heemstede. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)