Home / Algemeen / De Meer stunt en schakelt Hoofdklasser Velsen uit in de beker

De Meer stunt en schakelt Hoofdklasser Velsen uit in de beker

Dinsdagavond wist derdeklasser Swift al te stunten door Hoofdklasser Purmersteijn uit te schakelen in de districtsbeker. Donderdagavond werd opnieuw een Hoofdklasser uit het toernooi gekegeld door een Amsterdamse ploeg. Dit keer was het tweedeklasser De Meer, dat Velsen uitschakelde met overtuigende cijfers: 0-4.

De Amsterdammers waren voor rust al op 0-1 gekomen na een individuele actie van Dennis Trefilov. Na rust werd de score verder uitgebreid. Hard werk van Trefilov stelde Ayyoub Bouinin vervolgens in staat om de 0-2 op het bord te zetten. De 0-3 kwam van Emre Dalikran en in de slotfase was Boris Santen het eindstation van een fraaie aanval. Aan de andere kant werden er nauwelijks kansen weggeven en dus bekert De Meer verrassend eenvoudig door.

“Tegen een Hoofdklasser reken je op een moeilijke avond, maar we waren echt heer en meester vanavond. We waren scherp in de duels, wonnen alle tweede ballen en speelden echt heel geconcentreerd. Dit was absoluut een van onze beste wedstrijden tot nu toe”, aldus een bijzonder tevreden Stan Bijl na afloop.

De Meer zit dus bij de laatste 32 in het bekertoernooi en zit sowieso in een lekkere flow dit seizoen. In Zondag 2b heeft het tot nu toe de minste verliespunten. Bovendien keren steeds meer spelers terug van blessures, waardoor Bijl weer wat te kiezen heeft. Tegen Velsen zaten voor het eerst vijf wissels van het eerste op de bank. Komende zondag hervat De Meer de competitie met een thuisduel tegen Hooglanderveen.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)