Home / slideshow / De Meer-trainer Bijl: “Voldoende rek om verder te groeien”

De Meer-trainer Bijl: “Voldoende rek om verder te groeien”

Stan Bijl is ook komend seizoen trainer van De Meer. De oefenmeester, die vorige week met zijn club de periodetitel binnenhaalde, ziet nog voldoende uitdaging in zijn werkzaamheden in Amsterdam.

Periodetitel

Bij de coach overheerst nog altijd blijdschap over het binnenhalen van de periodetitel. Daarmee is De Meer zeker van nacompetitie, al lijkt directe promotie door een kampioenschap eveneens in het vat te zitten. “Voor ons als groep is de periodetitel natuurlijk fantastisch. We hadden dit op voorhand ook nooit durven dromen. Het is een mooi toetje voor aan het einde van het seizoen, al willen we de komende periode ook gewoon doorgaan met waar we mee bezig zijn. Vanaf nu ligt de focus op het kampioenschap.”

Het is een groot verschil met vorig seizoen, toen De Meer volop streed voor lijfsbehoud. Wat is er voornamelijk in de club veranderd waardoor de prestaties dermate omhoog zijn gegaan? “We hebben vier tot vijf goede spelers erbij gehaald”, legt Bijl uit. “Zo hebben we een uitstekende keeper, terwijl we het vorig seizoen een half jaar zonder doelman moesten stellen. Dit jaar hebben we dan ook een stabielere selectie met een aantal aanwinsten die direct iets toevoegen aan onze groep. Daarbij komt natuurlijk dat we dit seizoen een nóg beter team zijn geworden, al heeft dat natuurlijk ook met goede resultaten te maken. Alles bij elkaar zorgen de stappen die we hebben gezet ervoor dat we een hoger niveau kunnen halen tijdens trainingen en wedstrijden.”

Groeiproces

De oefenmeester denkt ook komend seizoen een aantal flinke stappen voorwaarts te maken. “In de aanwinsten en vaste basiskrachten zit voldoende rek om zowel individueel als op teambasis verder te groeien. Ik zie de uitdaging niet alleen binnen het technische en tactische gedeelte, maar ook qua randvoorwaarden. Toen ik destijds bij de club kwam, was er bijvoorbeeld een zondagselectie waar weinig omheen was geregeld. Met medewerking van de club hebben we er nu voor gezorgd dat iedereen zijn eigen trainingspak heeft en ontbijten we voor uitwedstrijden. We hebben zulke stappen ten opzichte van het vorige seizoen kunnen bewerkstelligen.”

“Wanneer we daarnaast kijken naar het team dat we nu hebben en iedereen zou blijven, dan kunnen we écht toegroeien naar een niveau als waardig tweedeklasser. We hebben nu echter een aantal geblesseerde spelers en een aantal jongens die naar het buitenland zijn. Dat heeft simpelweg impact op het hele team. We zijn dan ook op zoek naar een manier om de selectie in de breedte te versterken.”

Promotie

De huidige positie laat De Meer dromen van de tweede klasse. Bijl geeft echter aan dat een kampioenschap nog ver weg is. “Als je kijkt naar andere clubs als ZSGOWMS, dan heeft dat zeker meer kwaliteit dan wij. Vorige week hebben we overigens verdiend gewonnen van ZSGOWMS, maar qua kwaliteit en breedte van de selectie zijn zij beter. Nu we vier punten voorstaan, gaan we er echter wél vol voor.”

Over het algemeen willen het bestuur en de trainer graag op dezelfde voet doorgaan, al ziet Bijl voldoende details om te verbeteren. “Ik heb wat randvoorwaarden die ik rondom trainingen beter wil regelen en daar wil de club zeker in meedenken, maar verder gaat het op deze manier goed. In januari was ik al nagenoeg rond met de club, alleen moest het tekenmoment nog komen. Van beide kanten zijn we zeer tevreden over de samenwerking”, aldus Bijl.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Mario Wormhoudt

Send this to a friend