De Meer trekt na spektakelstuk aan het langste eind

Na een knotsgek duel met Vreeswijk heeft De Meer de 3 punten mee terug naar Amsterdam weten te nemen. Het werd 3-4.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Al in de eerste minuut kwam Vreeswijk op een 1-0 voorsprong, toen keeper Koopman van De Meer te lang treuzelde en spits Don Corbet zijn blok langzaam over de doellijn zag verdwijnen. De Meer moest in de achtervolging en in de 14e minuut ging een vrije trap van Branco Bolsius via de schouder van Dennis Tefilov in het doel van Vreeswijk. Lang bleef het niet zo, want bij een diepe bal van Vreeswijk stond de verdediging van De Meer niet goed. Don Cornet zag in de 18e minuut zijn bal via een lob over de keeper van De Meer het doel in gaan: 2-1. Naarmate de eerste helft vorderde, werd het spel er van beide kanten niet beter op, al kregen beiden nog wel mogelijkheden.

Na rust begon De Meer weer beter aan de wedstrijd en in de 56e minuut werd het 2-2, toen aanvoerder David Stegenga van 25 meter zijn harde schot hoog in het doel van Vreeswijk zag gaan. Maar weer bleef de stand niet lang staan, want in de 61e minuut na slordig balverlies en een overtreding kreeg Vreeswijk een vrije trap aan de linkerkant van het strafschopgebied. Gino Cornet ging achter de bal staan en schoot via de binnenkant van de paal de 3-2 binnen. Na wat omzettingen ging De Meer wat anders spelen en probeerde sneller de aanval te zoeken, terwijl Vreeswijk vooral de counter zocht en hierbij een paar keer gevaarlijk werd. De Meer bleef de ballen naar voren gooien en in de 89e minuut maakte een verdediger van Vreeswijk hands, waarna de bal op de stip ging. David Stegenga schoot de penalty erin, maar deze moest worden overgenomen, omdat de spelers te vroeg inliepen. Maar ook in tweede instantie zag Stegenga de bal in het net verdwijnen en was de stand weer gelijk: 3-3.

De scheids gaf aan dat hij alle tijd die door Vreeswijk gerekt werd zou bijtellen. Toen Dennis Trefilov in de 92e minuut werd getackeld in het strafschopgebied, kon de scheidsrechter niets anders doen dan de bal weer op de stip te leggen. Trefilov ging zelf achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk binnen: 3-4.

Zo houdt de meer het verschil met de koplopers op 2 punten én blijft de ploeg van Stan Bijl bovendien aan kop gaan in de strijd om de tweede periodetitel.

Tekst: Peter van Rossum