De Meer uitgeschakeld door Olympia Haarlem

Teleurstelling bij De Meer na nederlaag tegen Olympia Haarlem

De Meer is zaterdagmiddag uitgeschakeld in de nacompetitie door Olympia Haarlem. De ploeg van trainer Marciano Nonneman verloor met 2-1 in Haarlem.

Nonneman was na afloop teleurgesteld, maar ook trots op zijn spelers. “We hebben goed gespeeld, zowel in de eerste als in de tweede helft,” aldus de oefenmeester. “We waren dominant en hadden de kansen om te winnen. Maar, we hebben onszelf vooral tekort gedaan en in mijn ogen door veel pech.”

De Meer begon goed aan de wedstrijd en had in de eerste helft een paar goede kansen. Ayyoub Bounin had dreigende acties en Mick van Timmeren kreeg een goede kans, maar wist niet te scoren. Van Timmeren kwam een teenlengte tekort. In de 38e minuut kwam Olympia Haarlem op voorsprong door een doelpunt van Faissal Ben Hadi, die van geluk mocht spreken dat de arbiter een handsbal constateerde, waar hij in exact dezelfde situatie aan de andere kant het voorval wegwuifde. Een minuut later stond het plots 2-0: Levy van Nispen leek de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien. Vlak daarna moest Mick van Timmeren geblesseerd het veld verlaten. Niets bleef De Meer in deze fase bespaard. Rechterverdediger Maurits Bonenkamp, die normaliter zijn meters maakt in het tweede elftal viel fantastisch in. ,,Echt heel knap”, beaamde Nonneman.

In de rustpauze werd het strijdplan bijgeslepen. In de tweede helft was De Meer nog beter en creëerde de ploeg een aantal grote kansen. Chun Scholte, vrijwel onhoudbaar deze middag, werd na een goede individuele actie gevloerd binnen de zestien meter. Queentino Zinghagel benutte de penalty en bracht de stand dichterbij elkaar: 2-1. De Meer bleef jagen op de overwinning, maar in de 80e minuut kreeg Roberto van Brakel rood na een onhandige overtreding. Ondanks dat De Meer met tien man verder moest spelen, kreeg de ploeg nog twee kansen om te scoren, maar die werden helaas niet benut.

“We hebben alles gegeven,” aldus Nonneman. “Maar het mocht helaas niet zijn. We zijn teleurgesteld, maar ook trots op wat we hebben laten zien. We hebben laten zien dat we mee kunnen doen bovenin.”

Voor De Meer is het nacompetitie avontuur al ten einde. De ploeg kan zich gaan richten op het komende seizoen in de Tweede klasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)