De Meer verliest kansloos bij PVCV

Vorige debuteerde De Meer nog in de tweede klasse met een zege op VVIJ. Deze zondag had de ploeg het beduidend lastiger. Op bezoek bij PVCV in Vleuten werd kansloos met 3-0 verloren.

In de eerste minuten kreeg De Meer nog wat kleine kansjes, maar al snel werd duidelijk dat het een hele lastige middag ging worden. Na een minuut of 8 lag de 1-0 al in het doel, nadat de verdediging van De Meer stond te slapen, kon de spits van de thuisploeg eenvoudig afronden. Niet lang daarna had De Meer een aardige kans op de 1-1, maar de vrije trap van Rick Holubec eindigde op de paal. Verder kregen beide ploegen eigenlijk weinig kansen, maar was het wel PVCV dat na een half uur spelen de voorsprong verdubbelde. Opnieuw was De Meer niet scherp genoeg. Vlak voor rust leken de Amsterdammers nog even aan te zetten, maar langdurig balbezit leverde geen doelpoging op.

De mogelijkheden om met een wissel iets te forceren waren voor Stan Bijl ook schaars. Ayoub Bouinin was de enige beschikbare wissel. Verder zat alleen de niet helemaal fitte Maurits Bonenkamp op de bank en ook Bijl zelf stond als speler op het formulier, voor het geval doelman Olivier van Oijen uit zou vallen. Om toch iets te proberen bracht Bijl bij de start van de tweede helft Bouinin in voor Spike van Hooft. Maar nog voordat De Meer goed en wel gewend was in de nieuwe formatie stond het ook al 3-0. Uit een corner kopte Sjoerd van Doorn binnen.

Het was wederom tijd voor een ander plan en met briefje richting aanvoerder David Stegenga gaf Bijl zijn ploeg nog wat nieuwe instructies. Ook dat mocht echter niet baten en zo eindigde het duel in 3-0. “We wilden op een gegeven moment 3-4-3 gaan spelen, maar ook dat lukte eigenlijk niet echt. Zelfs passes over een meter of vier, vijf kwamen niet aan”, aldus Bijl na afloop. “We waren kansloos vandaag. Ook PVCV kreeg niet eens zoveel kansen, maar zij maken het wel af. Wij waren duidelijk niet wakker en niet klaar voor de wedstrijd.” De trainer ziet bovendien dat zijn selectie op dit moment krap is en op korte termijn ook niet heel veel ruimer wordt: “Ik verwacht de komende weken twee spelers terug, maar meer dan dat ook eigenlijk niet. Op dit moment missen we gewoon veel kwaliteit. Dan moet je hard werken en dat we hebben we vandaag ook niet goed gedaan. Komende week moeten we hard werken en zondag tegen Theole moeten we er weer staan.”