De Meer verliest voor het eerst in 16 wedstrijden

Na 16 wedstrijden heeft De Meer zondag 30 augustus voor het eerst weer een nederlaag geleden. De Meer ging in Koog aan de Zaan op bezoek bij KFC, dat ook uitkomt in de tweede klasse.

KFC was de gehele wedstrijd de betere ploeg en wist de fouten bij De Meer genadeloos af te straffen.
De Zaanse club schoot uit de startblokken en werd direct gevaarlijk met snelle crossballen en opkomende backs. KFC kwam in de viere minuut uit een corner op voorsprong, toen de verdediging van De Meer de bal niet kon wegwerken. Uit de kluts ging de bal tegen de touwen: 1-0. De Meer herpakte zich hierna en kreeg in de twaalfde minuut een 100% scoringskans, toen linksback Anthony Martinus goed doorging en een strakke voorzet afleverde. Spits Rivaldo Blijd zag zijn bal naast het doel van KFC belanden.

In de 22e minuut zorgde balverlies rond de middenlijn ervoor dat KFC er aan de linkerkant er snel vandoor kon gaan en de vleugelaanvaller leverde een strakke voorzet af, die knap diagonaal in kruising van het doel van De Meer verdween. Na rust hetzelfde spelbeeld: KFC bleef de bovenliggende partij en was sterker in de duels. Rond de 55e minuut zag de aanvoerder van de thuisploeg zijn zwabberschot van 25 meter in het doel ploffen van De Meer. Daarna volgden er nog wat kleine kansen voor De Meer en een paar grotere voor KFC, maar toen de scheidsrechter voor het einde floot, stond er een terechte 3-0 stand op het bord.