De Meer verrast op bezoek bij DCG

Vorig seizoen debuteerde De Meer in de eerste klasse. Het werd een teleurstellend seizoen, met slechts 9 punten uit 26 duels. Dit seizoen hoopt De Meer in de tweede klasse op meer succes. Het had bij de opening niet de minste tegenstander: DCG had namelijk uitgesproken om de titel mee te willen doen.

Dat De Meer zondagmiddag aan het langste eind trok, was dan ook best verrassend te noemen: 0-1.

“In de bekerwedstrijden zijn we veel bezig geweest met hoe we willen spelen en hebben we veel getest. We hebben een nieuwe team, met veel jonge speler. Deze week mochten we dan eindelijk voor het echie. Dan is DCG uit geen makkelijke wedstrijd, toch een kampioenskandidaat. Dat bleek ook echt wel in de eerste 20 minuten”, zo zag De Meer-trainer Marciano Nonneman. 

DCG startte de wedstrijd het beste en speelde veel op de vijandelijke helft. “We creëerden kansen en kwamen meerdere keren in de buurt van de goal, maar verzilverden die kansen niet”, zo zag DCG-coach Ibrahim El Mahdioui. Naarmate de eerste helft vorderde zag de trainer van de thuisploeg dat zijn team de grip op het duel een beetje kwijt raakte. “Onze aanvallende spelers hebben niet geleverd wat ze kunnen leveren in een wedstrijd. Dat zit ‘m in het verzilveren van kansen, maar ook in werklust. Dat is jammer in zo’n eerste competitiewedstrijd.”

Beide teams besloten in de rust wat kleine omzettingen te doen, waarvan die van De Meer uiteindelijk het beste uitpakten. Halverwege de tweede helft viel de 0-1. Dino Jansen werd diepgestuurd en kwam een op een met Mohammed El Harbouj. De bal ging over de keeper, stuiterde nog en kon door Jansen voor het doel gebracht worden, waar Chun Scholte het afmaakte. Eerder in de tweede helft had DCG nog een goede kans gehad om de score te openen, maar die werd niet benut.

De 0-1 wist De Meer uiteindelijk over de streep te trekken. “Voor ons is dit een belangrijk moment om van te leren, als we iets willen bereiken dit seizoen”, aldus El Mahdioui. Waar de DCG-trainer kritisch was op de werklust van een deel van zijn ploeg, was Nonneman daar bij De Meer juist zeer content mee: “Het team heeft echt gevochten de laatste 20 minuten en is goed op de been gebleven, daar ben ik erg blij mee. We gaan per zondag kijken waar we staan dit seizoen, maar deze start is in ieder geval goed voor het groepsgevoel.”

Volgende week krijgt De Meer bezoek van SO Soest, terwijl DCG afreist naar Rotterdam voor een duel met Antibarbari. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)