Home / Zondag 2b / De Meer verslaat Jong Holland in de tweede bekerwedstrijd
De Meer

De Meer verslaat Jong Holland in de tweede bekerwedstrijd

Na de nederlaag van afgelopen week bij en tegen KFC, kwam zaterdag Jong Holland op bezoek bij De Meer.

In het begin van de wedstrijd was het even aftasten geblazen, maar nam De Meer wel het heft in handen, al waren er nog geen echte kansen te melden. In de vijftiende minuut leek de eerste echte counter van Jong Holland De Meer op een achterstand te zetten, maar het kopdoelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna was het de beurt aan De Meer met een grote kans. De lange bal van Krys Zwaga werd door Dennis Trefilov op waarde geschat en zijn voorzet viel voor de voeten van Anthony Martinus, maar zijn inzet was te zacht en is een makkelijke prooi voor de keeper van Jong Holland.

De Meer bleef de bovenliggende partij en Jong Holland kwam er sporadisch uit. De bezoekers werden vooral gevaarlijk via standaardsituaties. Na een klein half uur kwam De Meer op voorsprong. Een voorzet van Martinus kon door de vrijstaande Rick Holubec vanaf een meter of vijf worden binnengekopt: 1-0. Verder vielen er in de eerste helft niet veel grote kansen te noteren. Vlak voor rust nog een schot van Jong Holland dat via de verdediging van De Meer over het doel ging. Maar toen scheidsrechter Barrales voor de rust floot, ging De Meer met een kleine voorsprong de kleedkamer in.

In de tweede helft bleef De Meer het betere van het spel houden, maar vergat de ploeg uit Amsterdam Oost om de trekker over te halen. Zo hield Jong Holland hoop op een beter resultaat.

De Meer kreeg een paar grote kansen via Emre Dalkiran, David Stegenga en Dennis Trefilov. Maar de bal ging er niet in, doordat het vizier niet scherp stond, of de keeper van Jong Holland de bal wist te keren. De bezoekers bleven het proberen, maar de verdediging van De Meer stond meestal goed. In de tachtigste minuut kwam de ploeg van Stan BIjl wel goed weg, toen de linkerspits van de bezoekers op twee meter van het doel de bal naast tikte. De verdiende 2-0 viel toch, toen Trefilov in de extra tijd vanaf de middenlijn opstoomde, een aantal spelers het nakijken gaf en de bal in de rechterkruising joeg.

Volgende week zaterdag komt Monnickendam op bezoek en door de uitslag Monnickendam –KFC 2-2, moet De Meer deze wedstrijd winnen om door te gaan in de beker.

Met dank aan Peter van Rossum

Archieffoto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend