De Meer weer koploper na winst op FC Abcoude


De Meer heeft zichzelf zondagmiddag tegen FC Abcoude een goede dienst bewezen. De Amsterdammers hadden flink wat afwezigen, maar wonnen ondanks de noodgedwongen wijzigingen met duidelijke cijfers: 4-0.

In de eerste helft leek het daar nog niet op. Het spel was rommelig van beide kanten en er werd veel balverlies geleden. FC Abcoude kreeg wel al vroeg een goede mogelijkheid met Magdy Ibrahim. De spelers van De Meer dachten aan buitenspel, maar dat was het niet. Ze hadden geluk dat Ibrahim vervolgens op goalie Paul Diouf schoot. 

Bij de eerste goede kans voor De Meer was het halverwege de eerste helft gelijk raak. Ayyoub Bouinin kreeg de bal vanaf links voor het doel, waar Dino Janssen het laatste tikje zag. Meteen daarna kreeg de thuisploeg nog een goede lans. Dit keer na een voorzet van Rivaldo Blijd. Janssen probeerde het uit de draai, maar schoot hoog over. Verder was het een redelijk gelijkopgaande eerste helft, met vooral veel duels. 

Vlot na rust kreeg De Meer een cadeautje. Damian Bon ging flink in de fout en zo kon Bouinin de 2-0 in het lege doel schuiven. Daarna kreeg FC Abcoude eerst nog wel een kansje om terug in de wedstrijd te komen. Een vrije trap van Job Vermeulen werd door Diouf knap over getikt. Daarna was De Meer de bovenliggende partij, al duurde het nog even voordat de wedstrijd echt op slot werd gegooid. Zo was er na een goede voorzet van Janssen bijvoorbeeld niemand om de bal in te tikken. 

FC Abcoude kwam er met Milan Geertsma nog even doorheen. Hij werd door twee spelers van De Meer aangepakt en hoopte op een penalty. Maar er was weinig aan de hand en de bal ging dan ook niet op de stip. Een minuut later was het echt beslist. Jari Loon zette Mats van der Heijde goed van de bal af. Loon kon de bal voorgeven en Bouinin maakte het af. 

De frustratie was daarna zichtbaar bij FC Abcoude. De ploeg ging meer risico nemen en achterin een op een spelen, maar het haalde niets uit. Het gaf De Meer nog wel de gelegenheid om de 4-0 te maken. Na een goede actie van Bouinin kon aanvoerder Blijd de eindstand op het bord zetten. 

Na afloop zag De Meer dat het weer bovenaan staat. Sporting Martinus speelde namelijk gelijk bij Antibarbari. Al zal de titelstrijd voorlopig nog spannend blijven, want ook ZSGOWMS is een serieuze kandidaat.

Ook voor die andere prijs, de districtsbeker, doet De Meer nog mee. Daarin neemt de ploeg het komend weekend op tegen zaterdag tweedeklasser Arsenal, van wie trainer Imro Wielkens zondag ook aanwezig was.

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)