De Meer wint ook tweede competitieduel

De Meer heeft ook het tweede competitieduel gewonnen. Na de verrassende zege van vorige week op DCG werd nu SO Soest verslagen: 2-1.

“We hadden vanuit vorige week vertrouwen getankt en zijn daarop doorgegaan”, aldus trainer Marciano Nonneman. Hij zag goed voetballen, maar in de eindfase was het wat slordig. Bovendien kreeg De Meer halverwege de eerste helft een domper te verwerken toen Chun Scholte, de doelpuntenmaker van vorige week, geblesseerd het veld moest verlaten. Hij kon na een duel met de Soestse doelman niet meer verder.

Maar met Rivaldo Blijd had De Meer een uitstekende vervanger op de bank zitten en hij maakte met ongeveer een half uur op de klok dan ook de 1-0, na een goede actie van Jasper Santen. Daarmee stond ook de ruststand op het bord. 

“Ook na rust waren wij veel aan de bal, Soest wilde ons vooral in de omschakeling pijn doen. Maar we vergeten onszelf te belonen en de voorspreiding uit te breiden”, zo zag Nonneman. Daardoor kon Soest op 1-1 komen via Tijmen Brons. “Maar de ploeg raakte niet in paniek. We gingen door waar we gebleven waren.”

En dat leidde dan ook tot de 2-1 van Queentino Zinhagel, die na een goede individuele actie verwoestend uithaalde. Omdat de Amsterdammers niet meer goals maakten, bleef het tot het einde spannend. Maar de 2-1 bleek ook de eindstand.

Daarmee heeft De Meer, samen met Antibarbari en Sporting Martinus, nog de volle score. Volgende week wacht een mooie Amsterdamse derby, op bezoek bij SDZ. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)