Home / Zondag 3c / De Meer wint op bezoek bij Diemen

De Meer wint op bezoek bij Diemen

Op de zonnige zondagmiddag speelde De Meer een uitwedstrijd bij sv Diemen. Voorafgaand aan het duel stonden beide ploegen op 9 punten. Na afloop waren dat er 12 voor De Meer, de ploeg van Stan Bijl won met 0-2.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

De Meer ging goed van start en Diemen werd in het eerste half uur overlopen. In de 5e minuut ging Tes Abbenhues goed door op links en zodra hij Rivaldo Blijd zag starten, verstuurde hij zijn pass op maat. Rivaldo Blijd omspeelde de keeper van Diemen en liep de bal in het lege doel: 0-1. Diemen kon weinig uitrichten, al loste de linksbuiten in de 9e minuut wel een schot, maar deze ging ruim naast. De Meer bleef de bovenliggende partij en de volgende kans was een schot van Jesse Borst, maar hij zag deze over het doel van Diemen verdwijnen. Even later kwam rechtsback Maurits Bonenkamp goed op en zijn strakke voorzet werd in de 17e minuut door Rivaldo Blijd hard in het doel van Diemen gekopt: 0-2. Nog een paar minuten later had Rivaldo Blijd al zijn hattrick kunnen voltooien, maar ditmaal was het de keeper van Diemen die een op een redding kon brengen.

In de tweede helft een iets sterker Diemen, dat ook wat opportunistischer ging spelen, maar worden eigenlijk alleen gevaarlijk via standaardsituaties, maar De Meer bleef de beter voetballende ploeg en kreeg ook diverse mogelijkheden om de score hoger te laten uitvallen. Rivaldo Blijd kwam alleen voor de keeper van Diemen te staan, maar hij zag zijn schot via de paal naast het doel gaan. Ook een schot van Tes Abbenhues wist de keeper van Diemen uit de bovenhoek te plukken.

Komend weekend wordt er niet gevoetbald voor de competitie. De Meer heeft dinsdag 19 november om 20.00 een vriendschappelijk duel op het programma staan bij Ajax zaterdag 2. Op 24 november volgt dan de uitwedstrijd bij Ouderkerk.

Bekijk hieronder de 1-0: