De Meer wint zevende duel op rij

Vanwege de regenval zondagochtend was het hoofdveld onbespeelbaar en werd er uitgeweken naar het kunstgrasveld voor het duel tussen De Meer en PVC. Nadat de inval-scheidsrechter van der Laan voor de aanvang had gefloten, trok De Meer direct ten aanval en PVC stond de eerste 20 minuten onder druk.

Na een paar kansen leidde dit in de 14e minuut tot een 1-0 voorsprong. Rivaldo Blijd werd op rechts de diepte ingestuurd en zijn afgemeten voorzet werd door Dennis Trfilov binnengekopt. Daarna nog een paar grote kansen voor De Meer, eerst was het Branco Bolsius die voorlangs schoot, daarna David Stegenga en Rivaldo Blijd die ook de bal niet in het doel van PVC wisten te krijgen. In de 25e minuut kwam PVC uit het niets op 1-1. Bij een uitbraak kwam de bal voor het doel van De Meer. Dion Boonstra keerde het schot van de spits in eerste instantie nog, maar in de rebound was het raak.

De Meer ging door deze tegenslag slordiger voetballen en in de 32e minuut werd het zelfs 1-2. Een vrije trap aan de linkerkant verdween snoeihard in de verre benedenhoek. Hierna nog een paar gevaarlijke uitvallen van PVC, maar nu was de verdediging van De Meer beter bij de les en bleef het tot de rust 1-2 voor PVC.

De Amsterdammers kwamen vervolgens goed uit de kleedkamer. PVC kreeg in de tweede helft dan ook eigenlijk geen kans meer. De Meer bleef aanvallen, maar de keeper van PVC bleek lange tijd een sta in de weg. Met een uur op de klok kreeg De Meer een buitenkansje om de stand weer gelijk te trekken. Dennis Trefilov werd gevloerd in het strafschopgebied en ging zelf achter de bal staan. Vanaf de stip schoot hij via de buitenkant van de paal echter naast. Halverwege de tweede helft valt dan toch de gelijkmaker uit een schot van invaller Ruben Peuchen. De Meer zette aan en Trefilov maakte zijn gemiste penalty goed door de 3-2 binnen te schieten. Vlak voor tijd werd het ook nog 4-2. Krys Zwaga verlengde een vrije trap van David Stegenga en de bal verdween in het doel.

Volgende week volgt er een topwedstrijd tussen De Meer en ZSGO/WMS. De nummers 1 en 2 in de stand van de tweede periode en beide ploegen hebben al hun laatste wedstrijden gewonnen.