Home / Algemeen / De Meer zaterdag hoopt op nieuwe spelers: “Deze Zaterdag 1 moet voor de club behouden blijven”

De Meer zaterdag hoopt op nieuwe spelers: “Deze Zaterdag 1 moet voor de club behouden blijven”

Als er iemand ervaringsdeskundige op het gebied van De Meer Zaterdag 1 is, dan is dat bijna zonder twijfel Felix Gerretsen. Hij is inmiddels bezig aan het twaalfde jaar bij het team en heeft in die tijd zowel mensen zien komen als gaan. Voor komend seizoen zoekt de ploeg fanatieke, maar vooral ook gezellige spelers. “Niet alleen de prestatie is belangrijk, maar symbool voor ons team staat ook de goede sfeer.”

Felix begint over het ontstaan van de ploeg: “Het team begon als een vriendengroep. Zij kwamen een aantal jaar geleden voor de studie naar Amsterdam en konden bij S.V. De Meer in het vierde team spelen. Uiteindelijk wilden zij iets hogerop en kregen ook de mogelijkheid om als ‘vriendenteam’ het prestatiegerichte eerste zaterdagelftal te worden.”

“Via via zijn er door de jaren heen een aantal mensen bij het team aangesloten, waaronder ook ik. Ik voetbalde eerst bij het eerste van Laren, maar na een aantal trainingen ben ik hier ook volledig aangesloten. Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en heb ik veel nieuwe jongens zien komen, maar ook weer een aantal mensen zien stoppen.”

Hoogtepunten van de week
De kern waarmee dit team begon is inmiddels grotendeels gestopt. Desondanks is er aan het principe van het team niks veranderd volgens de 34-jarige Felix. “Het is nog altijd enorm leuk. Dinsdag- en donderdagavond zijn nog steeds de leukste avonden in de week. Daarnaast verzamelen we op zaterdag, spelen we een wedstrijdje met elkaar en drinken we vervolgens na de wedstrijd met zijn allen een (of een paar) biertje(s).”

Felix voegt daaraan toe: “We zijn een eerste team, waarin de prestatie belangrijk is. De goede sfeer en de derde helft zijn echter minstens net zo belangrijk. Onze trainer Hans Verhoogt heeft daar ook een belangrijke rol in. Hij is op het sociale vlak enorm goed, maar zegt ook waar het op staat als dat nodig is. Daarom is ons team voor enthousiaste voetballers naar mijn mening heel interessant. Vooral als je gewoon op een goed niveau wilt voetballen en daarnaast lekker een biertje op ons vernieuwde terras wilt drinken.”

Cruciaal duel
“Voor dit seizoen zijn we momenteel vooral bezig met de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse. Zaterdag spelen we een klassieke zespuntenwedstrijd tegen Kadoelen, dus hopelijk zetten we dan hierin een goede stap. Voor volgend seizoen hopen we nog een aantal spelers te vinden, zodat ik (en enkele andere van de ‘oude garde’) over enkele jaren het stokje door kunnen geven.”

Foto: John Beckman

Send this to a friend