De Meer zet goede reeks voort en wint van Nieuw West

Op de druilerige laatste speelronde van 2019 trad De Meer aan tegen Nieuw West United. De ploeg van Stan Bijl was bezig aan een goede reeks en wist die een vervolg te geven: 4-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Er stond een harde wind over het veld en in de eerste helft had De Meer de wind in de rug. De ploeg ging daar goed mee om en kwam na een klein kwartier op een 1-0 voorsprong. Een voorzet van Roel Tibosch door Branco Bolsius werd teruggelegd op Rivaldo Blijd, die bal in het doel van Nieuw West schoot. Ook Nieuw West probeerde te voetballen, maar kreeg niet veel kansen. Het spel golfde op en neer, maar De Meer was gevaarlijker. Toen de keeper van Nieuw West de bal verkeerd uittrapte, was Roel Tibosch er als de kippen bij om dit af te straffen en De Meer op 2-0 te zetten. Nieuw West ging nu nog sneller de diepte zoeken en een schot ging ook maar net over het doel van De Meer. Maar in de 23e minuut werd het zelfs 3-0, toen Tibosch een voorzet binnen kopte.

In de tweede helft had Nieuw West de wind in de rug en de ploeg besloot vooral de lange bal te hanteren. Dat zorgde echter niet voor veel gevaar, want de verdediging van De Meer stond goed. Toch lukte het Nieuw West om in de 69e minuut wat dichterbij te komen door de 3-1 binnen te tikken. Dit was het sein voor Nieuw West om nog meer de ballen direct naar voren te gooien, maar de meeste ballen waren een prooi voor de verdediging van De Meer. De Meer bleef er steeds gevaarlijk uitkomen en de score had al hoger kunnen uitvallen, want er waren diverse kansen te noteren. Uiteindelijk kwam De Meer in de blessuretijd nog op 4-1, toen de ingevallen Tes Abbenhues de bal snoeihard langs de keeper van Nieuw West schoot.

De Meer gaat dankzij een goede reeks als derde de winterstop in en staat slechts 2 punten achter op de koplopers. Nieuw West United is na een aantal mindere weken terug gevallen naar de zevende plek, maar staat ook nog altijd slechts 6 punten achter op de koplopers.

Met dank aan Peter van Rossum

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!