Home / slideshow / De Meer zet indrukwekkende reeks voort: tiende zege op rij

De Meer zet indrukwekkende reeks voort: tiende zege op rij

De indrukwekkende reeks van De Meer heeft zondag een vervolg gekregen. Vorige week zondag werd tegen ZSGOWMS voor de negende keer op rij gewonnen en de periodetitel veilig gesteld. Dit weekend werd er opnieuw gewonnen. Op bezoek bij ‘s Graveland werd een zakelijke 1-3 zege geboekt.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

Stan Bijl moest vandaag het team op een aantal plekken wijzigen door blessures en afwezigen, maar De Meer kwam niet in de problemen. Al in de eerste minuut van de wedstrijd kon De Meer op een 0-1 voorsprong komen, maar Rivaldo Blijd schoot over. In de derde minuut verzond Tjardo Bosgra een voorzet, die door Dennis Trefilov bij de tweede paal niet kon worden binnengeschoten. Graveland zakte steeds in en liet De Meer het spel maken. Zelf probeerde ‘s Graveland het vooral met de lange bal, maar de thuisploeg wist in de eerste helft niet tot kansen te komen. In de 17e minuut kwam De Meer verdiend op voorsprong, toen laatste man Krys Zwaga opstormde en zijn harde schot van 30 meter via de binnenkant van de paal in het doel van Graveland 0-1 zag belanden.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. De Meer was de bovenliggende partij, maar de kansen werden niet benut en Graveland probeerde met de wind in de de rug de lange bal te spelen, maar kon geen gevaar stichten. In de 59ste minuut kwam De Meer op een 0-2 voorsprong en weer via Krys Zwaga die het net wist te vinden. Een domme overtreding op 20 meter van het doel gaf Graveland daarna een vrije trap die in eerste instantie nog door Laslo Sandor werd gestopt. Maar in de rebound schoot Nick Mosterd via de handen van Laslo Sandor in het net: 1-2.

Even kreeg Graveland een beetje hoop, maar zij waren niet bij machte om De Meer verder in de problemen te brengen. Graveland ging wat hoger staan en dit zorgde ervoor dat De Meer nog een aantal kansen kreeg. Maar de keeper van Graveland zat er een paar keer goed bij. Een paar minuten voor tijd ging Dennis Trefilov alleen door en de laatste man maakte een overtreding. De bal ging op de stip. Trefilov ging zelf achter de bal staan, maar zijn inzet ging via de keeper tegen de paal terug het veld in, waarna Trefilov in tweede instantie de bal tegen het net schoot en de eindstand op het bord zette: 1-3.

Volgende week treft De Meer Diemen, dat dit weekend verrassend won van Sporting Martinus. Daardoor staat De Meer nu 4 punten los.

Tekst en foto: Peter van Rossum

Send this to a friend