De Meteoor neemt na het seizoen afscheid van Trevor Strobbe

Trevor Strobbe is bezig aan zijn laatste maanden als hoofdtrainer van De Meteoor. Hoewel de oefenmeester het nog uitstekend naar zijn zin heeft bij de Amsterdamse vereniging, was het contractueel geen optie om te verlengen.

Strobbe is al vier seizoenen hoofdtrainer van de Zondag 1, waarin hij met zijn selectie een stijgende lijn inzette. De regels schrijven echter voor dat De Meteoor hem een vast contract moet bieden, wil de club met Strobbe doorgaan. Dat was van beide kanten geen optie. “Een paar weken geleden heb ik daarover een gesprek gehad met de club”, vertelt Strobbe. “Toen hoorde ik voor het eerst dat dit het geval was. Natuurlijk baalde ik daar verschrikkelijk van, maar het is niet anders.” Waar Strobbe enigszins kennis had van de regel, kwam het nieuws toch als een verrassing. “Ik heb zo’n uitstekende klik met het bestuur en de spelers, dat het zonde is om dat achter te laten. De spelers gaan nog altijd door het vuur voor me en dat vind ik het belangrijkste. Wanneer dat niet meer het geval is, moet je pas als trainer stoppen. Bovendien heb ik een fantastische staf met Michel van Zwieten en Barry Dikkescheij. Zij regelen alle raken rondom de selectie geweldig, waardoor het werk als trainer van De Meteoor heerlijk is.”

De oefenmeester draagt de club een zeer warm hart toe en hoopt dan ook dat zijn opvolger het uitstekend doet. “Ik kan mij voorstellen dat De Meteoor het ook wel weer lekker vindt om een frisse wind door de groep te laten gaan. Ik hoopte nog een vol seizoen met deze selectie te werken, maar door de coronacrisis wordt dit helaas zeer ingewikkeld. Mogelijk vieren we aan het einde van het seizoen nog een promotie, anders hoop ik dat de volgende trainer een mooi jaar meemaakt.” Strobbe staat ondertussen open voor een nieuwe uitdaging, zowel in de jeugd als bij de senioren. “Ik ben nu 12 jaar trainer, waarvan 4 jaar bij de senioren. Wanneer ik op een mooi niveau kan werken in een jeugdafdeling of bij een seniorenteam, dan ga ik daarover nadenken. Sowieso ga ik met veel enthousiasme De Meteoor volgen als supporter, want het is een fantastische club.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)