De Meteoor prolongeert titel op Melkweg Toernooi

Voor het tweede jaar op rij heeft het zaterdagteam van De Meteoor het Melkweg Toernooi gewonnen. De verbouwde ploeg van de nieuwe trainer/coach Trevor Strobbe was tijdens de 26e editie van dit toernooi TOB in de finale de baas.

Onder wisselende omstandigheden op Sportpark Oostzanerwerf, waarbij een warm zonnetje en stortregens elkaar afwisselden, werd het toernooi aan het eind van de ochtend afgetrapt. Gastheer en nieuwbakken derdeklasser TOB onder leiding van Remco van Twiller nam het in de halve finales op tegen sv Kadoelen van trainer/coach Donny Geel. In een gelijk opgaand duel kwam TOB vlak voor rust op voorsprong door nieuwkomer Wessam Dowaah. Halverwege de tweede helft besliste TOB het duel door een treffer van Haroun Kamarkheyl (2-0). Vlak voor tijd bepaalde debutant Eddy Ssonko met een fraaie treffer de eindstand op 3-0 waarddoor TOB de eerste finalist was.

Op het andere veld was de tweede halve finale een stuk spannender. De Meteoor nam het op tegen het talententeam van WV-HEDW Onder 23 onder leiding van trainer/coach en voormalig TOB-er Tim van Horn. WV nam brutaal de leiding door Yasin Koprulu. De Meteoor kwam op gelijke hoogte door Luca Bruijnesteijn, maar via Anass Ould Saddik kwam WV weer op een 2-1 voorsprong wat ook de ruststand was.

In de tweede helft kwam De Meteoor met wat geluk weer gelijk door een eigen doelpunt van een van de WV-verdedigers. Door de tweede treffer van Bruinesteijn (2-3) trok De Meteoor de zege ook nog naar zich toe en werden zij de tweede finalist.

Onder leiding van scheidsrechter Marcel Liesdek wist WV-HEDW O23 de wedstrijd om de 3e en 4e plaatst te winnen. Door treffers van Stansio Mantie, Badredinne Harboul en Kaja van der Sluis werd het 3-0 voor de Oost-Amsterdammers, die door dit resultaat op plaats 3 eindigden.

De finale tussen TOB en De Meteoor onder leiding van scheidsrechter Ruïz van Twiller werd een prooi de formatie van Trevor Strobbe. Gedurende de hele wedstrijd had De Meteoor een overwicht mede doordat de gastheren elkaar moeilijk konden vinden en daardoor moeilijk tot niet tot kansen kwamen. Twee minuten voor rust kwamen de gasten op 0-1 door Sergio Comvalius, na geknoei in de TOB-defensie. In de eindfase kwam TOB nog twee keer gevaarlijk het vijandelijk strafschopgebied binnen maar tot een gelijkmaker kwam het niet. Vijf minuten voor tijd zorgde Xavier Roof voor de beslissende 0-2, wederom na onnodig balverlies van TOB. 

Na de winst in 1985, 2006 en 2022 is deze toernooizege de vierde voor De Meteoor waarmee het nu de recordhouder is van het Melkweg toernooi! Sergay Gemin werd tot Beste speler van het toernooi uitgeroepen.

Volgende week start de groepsfase van het KNVB-Beker. Kadoelen komt daarin thuis in actie tegen sv Diemen. De Meteoor krijgt United/DAVO op bezoek. TOB speelt de eerste bekerwedstrijd uit tegen zondag derdeklasser SSA-SJO VV Egmond. Voor WV-HEDW begint de competitie al met een uitwedstrijd tegen DTA Fortius Onder 23.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)