Charles Loots

De Meteoor verrast met nieuwe hoofdtrainer Charles Loots

Charles Loots is vanaf het seizoen 2021/2022 de nieuwe hoofdtrainer van de zondagselectie van De Meteoor. De oefenmeester, die FC Almere na twee seizoenen verlaat, volgt bij de Amsterdamse vereniging de vertrekkende Trevor Strobbe op.

Loots kondigde eind december aan dat hij FC Almere gaat verlaten. Ruim een week later kreeg hij een WhatsApp-bericht van De Meteoor. “De club wilde graag met mij in gesprek gaan over een mogelijk hoofdtrainerschap. Dat leek mij geen probleem: praten kan altijd”, vertelt Loots. Het bestuur van De Meteoor kwam bij hem op het kantoor in Watergraafsmeer, waar ze met elkaar in gesprek gingen. “Aan alles kon ik merken dat de club mij graag wilde hebben en dat het vertrouwen goed zat. Mijn vrouw kreeg zelfs een taart om mij over te halen.” De trainer gaf tijdens het gesprek aan een paar dagen tijd te willen om na te denken. Aangezien hij over de hoogste trainerspapieren beschikt, had hij niet direct de intentie om trainer te worden in de vierde klasse. “We moeten in deze coronatijd alleen heel reëel zijn. Vrijwel elke club heeft pas vier wedstrijden gespeeld, waardoor weinig verenigingen zonder trainer zullen zitten. De Meteoor is bovendien een gezellige club die graag vooruit wil, dus besloot ik het te doen.”

De oefenmeester gaf in de vervolggesprekken zijn wensen door. “Ik wil mensen om me heen hebben die ik vertrouw, waaronder Michel Pleune. Met hem werkte ik al samen bij IVV en hij staat al jaren aan mijn zijde. De club vond dat prima en binnen een avond waren zij eruit. Met Madrian Karbodin als tweede assistent vormen we een sterk team. Wat dat betreft moet ik Michel (van Zwieten, red.), Barry (Dikkescheij, red.) en Johan (Broeren, red.) een pluim geven: ze hebben hard gewerkt om de technische staf compleet te maken. Daarvoor heb ik veel waardering.” Hoewel Loots de huidige spelersgroep al van een prima niveau vindt (zijn 18-jarige zoon zit onder meer tegen het eerste team aan), hoopt hij de komende maanden nog wat spelers te strikken. “Hopelijk komt er dan een nóg beter team te staan. Trevor heeft het echter geweldig gedaan. Hij was de eerste die mij een felicitatie-berichtje stuurde: dat vind ik werkelijk fantastisch.” Loots hoopt dat De Meteoor onder zijn leiding de stijgende lijn voortzet. “Maar uiteindelijk wordt het vanzelf weer 15:45 uur. Dan barst zoals altijd de gezelligheid bij De Meteoor los. Het maakt De Meteoor prachtig om bij te werken.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: De Meteoor

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)