Mike de Blieck

De Meteoor versterkt selectie met FC Almere-clubtopscorer Mike de Blieck

Mike de Blieck stond meer dan tien seizoenen in de aanval van FC Almere. Als clubtopscorer neemt hij deze zomer afscheid van de degraderende club om bij zijn voormalig trainer Charles Loots bij De Meteoor aan de slag te gaan.

Jarenlang had De Blieck het geweldig naar zijn zin bij FC Almere, waarmee hij in de tweede klasse uitkwam. De laatste seizoenen gingen er echter steeds meer jongens naar een andere vereniging, waardoor het niveau verder omlaag ging en degradatie uiteindelijk niet te voorkomen bleek te zijn.

Bovendien kreeg hij te maken met een steeds hardere roep van het thuisfront. Wonend in Amsterdam moest hij een paar keer per week naar Almere afreizen om bij FC Almere te trainen en wedstrijden te spelen. Hij raakte daardoor overtuigd dat een overstap een juiste optie was.

“In al die jaren ben ik absoluut een jongen van de club geworden”, zo kijkt De Blieck terug op de periode. “Nu er komende zomer een nieuwe selectie lijkt te komen voor de derde klasse, leek het me een mooi moment om te vertrekken. Ik kijk terug op vele mooie seizoenen, maar het is nu tijd voor een andere uitdaging.”

Waar Loots vorig jaar al probeerde om De Blieck bij FC Almere los te weken, besloot de aanvaller destijds nog niet op het aanbod in te gaan. In december kreeg hij opnieuw een bericht van de oefenmeester, waardoor hij erover besloot na te denken.

“Ik bezocht begin dit jaar de club om die verder te leren kennen. De mensen binnen de vereniging maakten direct een warme indruk op mij. Iedereen was erg gastvrij en vond het leuk dat ik er was.” Bij De Meteoor gaat De Blieck twee niveaus lager voetballen, maar dat was voor hem uiteindelijk geen probleem. “Natuurlijk heb ik daarover nagedacht, maar ik ben ook bijna dertig. Dan gaan ook andere zaken een rol spelen.”

Bij De Meteoor, dat nog altijd meedoet voor promotie naar de derde klasse, krijgt De Blieck te maken met ander soort voetbal. “In de vierde klasse spelen ze inderdaad meer lange ballen en is het meer fysiek. Dat zal in het begin wennen worden. Anderzijds kan ik ook profiteren van mijn snelheid. Ik hoop volgend seizoen met doelpunten en assists belangrijk te zijn.” Tot die tijd neemt hij het de komende twee weken nog op tegen HBOK en FC Aalsmeer. “Dat zullen zeker lastige wedstrijden worden, maar ik zal nog alles voor FC Almere geven.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)