De Meteoor wint voor derde keer het Melkwegtoernooi

Op een zonnige zaterdag vond voor de 25e keer het Melkwegtoernooi plaats. De velden lagen er ondanks het warme en droge weer keurig bij en alle ingrediënten voor een goed toernooi waren aanwezig. Naast het vijfdeklasser Sporting Martinus (za.) met oud-TOB’er Jessy Lissauer als trainer waren competitiegenoten sv Kadoelen (met trainer Donny Geel) en sv De Meteoor van trainer Peter Compier aanwezig, uiteraard met de troepen van TOB onder leiding van trainer Remco van Twiller als gastheer. Bij ieder team viel op dat wel wat spelers ontbraken wegens blessures, vakantie of andere omstandigheden. Ondanks dat was de intensiteit dik in orde voor een toernooi in de voorbereiding en het onderlinge respect bij de teams groot.

Aan het einde van de ochtend werden de halve finales afgewerkt. Kadoelen en De Meteoor hielden elkaar onder prima weersomstandigheden met 0-0 in evenwicht waarna De Meteoor zich voor de finale plaatste door de strafschoppen beter te nemen. Op het andere veld had TOB weinig moeite met Sporting Martinus. In de eerste helft scoorde Danny van de Kolk op aangeven van Jaouad El Ghazoui. In de tweede helft was Jordy Klein alert bij een door Sergay Gemin gewonnen duel waarna Klein de 2-0 binnen tikte en ook de gastheren naar de Finale mochten.

De wedstrijd om plaats 3 en 4 was een hele eentonige. Kadoelen had geen kind aan Sporting Martinus en won met liefst 10-2 en eindigde zodoende als derde. De finale was met “de Derby van Tuindorp Oostzaan” een stuk spannender. Binnen de minuut kwam De Meteoor op een 0-1 voorsprong toen Max Budde aan de aandacht van de TOB-defensie ontkwam. Vroeg in de tweede helft dacht De Meteoor het duel te beslissen door Dayne Mirani die voor 0-2 zorgde. Kort daarna scoorde Gemin op aangeven van Klein echter de 1-2 en was de spanning geheel terug. Meteoor kreeg daarna de beste kansen maar ook TOB had nog op gelijke hoogte kunnen komen. Mucahit Bayar zag zijn vrije trap echter door doelman Danny Hillegers uit de kruising getikt. Daardoor bleef de 1-2 staan.

De Meteoor won voor de derde keer (1985 en 2006) het toernooi. Beste speler van het toernooi werd goalie Danny Hillegers van De Meteoor. Zowel in de wedstrijd tegen Kadoelen – twee strafschoppen gestopt – als in de finale tegen TOB met een aantal cruciale reddingen bezorgde hij zijn ploeg de overwinning.

Volgende week start de bekercompetitie met drie poulewedstrijden. Kadoelen ontvangt thuis Purmerland, De Meteoor zaterdag gaat op bezoek bij SV Parkstad, Sporting Martinus krijgt ZSGOWMS zaterdag op visite en TOB ontvangt dan om 14:00uur Jong Hercules.