De Mooij brengt AFC eerste competitiezege in twee maanden

Het is AFC eindelijk weer eens gelukt om drie punten te pakken. Op bezoek bij ACV in Assen, dat als promovendus verrassende vierde staat, won AFC met 0-2.

AFC opende de score al snel. Een eerste kopbal van Splinter de Mooij werd nog van de lijn gehaald en tot corner verwerkt door Luka Prljic. Maar uit de corner daarna wist De Mooij wel het doel te vinden, wederom met het hoofd: 0-1. Met ruim een kwartier op de klok was het diezelfde De Mooij die de score wist te verdubbelen. Hij kreeg de bal zomaar in de voeten gespeeld door Ramon Nijland en kon makkelijk tot scoren komen. Al vroeg hadden de Amsterdammers dus een comfortabele voorsprong.

Maar de afgelopen weken leerden dat AFC het niet altijd makkelijk had om als er een voorsprong was, die ook vast te houden. Na rust zag het de ploeg uit Assen steeds gevaarlijker worden. Zo belandde een voorzet van Arnoud Bentum bijna in een keer in het doel, maar wist Gijs van Zetten er net zijn vingers achter te krijgen. Even later greep de doelman weer goed in, toen Tapmahoe Sopacua het doel onder vuur nam. Ook Giovanni Zwikstra was dicht bij de aansluitingstreffer, maar zag zijn schot net over gaan. Tussendoor had Melvin Platje nog een mogelijkheid gehad om de Amsterdamse voorsprong verder uit te breiden, maar zijn schot ging naast.

Zo stond er na 90 minuten nog steeds 0-2 op het scorebord en kon AFC voor het eerst in twee maanden weer een competitiezege vieren. Volgende week krijgt AFC bezoek van HHC Hardenberg en kunnen de Amsterdammers een poging gaan doen om weer het linkerrijtje in te komen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC