De Volewijckers bindt ook WSV ’30 aan de zegekar

In Zaterdag 4b heeft koploper De Volewijckers zijn zegetocht voortgezet met een ruime zege op WSV’30: 5-0.

Op een door de regen zwaar veld was het WSV’30 dat in het begin van de wedstrijd wat speldenprikjes uitdeelde. De Volewijckers noteerde na vijf minuten spelen met zijn eerste aanval en via Seranio Austin meteen het openingsdoelpunt: 1-0. WSV’30 doelman Tristan Stalenhoef was daarna met twee geweldige reddingen een sta in de weg voor de Noord-Amsterdammers. Na een kwartier spelen was er redding nummer drie, alleen de bal stuiterde naar rand zestienmetergebied. Daar ving Jimmy Chapman de bal op, en de middenvelder haalde met een keiharde pegel uit: 2-0. De Volewijckers speelde een soepele eerste helft. Even na een half uur werd de voorsprong verder vergroot. Chad de Jong had op het middenveld een prima passeeractie in huis en een dito steekpass op Issam el Bakkali, die keurig afrondde: 3-0.

Na de thee kreeg WSV’30 al in de eerste minuut via Julian Gosman een goede kans op een tegentreffer, maar De Volewijckers-doelman Mitchel Vincken was bij de les. De doelman had daarna nog wat reddingen, want De Volewijckers begon slap aan de tweede helft. Daarna was De Volewijckers weer wakker en via uitblinkers Chapman en Danny Blok nam de thuisclub het commando weer over. Na 65 minuten waren de zaken weer in orde. Austin scoorde zijn tweede doelpunt van de middag, en zijn twaalfde doelpunt van het seizoen: 4-0.

Prijswaardig bleef WSV’30 zoeken naar zijn eretreffer, met name de sterk spelende Levin Klous was daar enkele keren dichtbij. Toch was het laatste woord voor de koploper. Vijf minuten voor tijd was op de linkerflank een vlotte combinatie via Bakkali en invaller Mo Arbioui, die laatste gaf de bal in de loop op een andere invaller Damien Simson die simpel scoorde: 5-0.

In de laatste speelronde in november houdt De Volewijckers zich via deze zege makkelijk staande als koploper. Nu afwachten of de twee laatste competitierondes in december worden afgewerkt. Mocht dat zo zijn, dan gaat De Volewijckers volgend weekend op bezoek bij Blauw-Wit (W).