De Volewijckers

De Volewijckers dendert door

De Volewijckers dendert door in de Vierde Klasse D. In de thuiswedstrijd tegen Sloterdijk vinkten de Noord – Amsterdammers met een 7-0 overwinning de goede competitie start met een vierde zege op rij af.
Het initiatief lag vanaf het begin bij de groen-witten en de eerste klap werd al in de vijfde minuut uitgedeeld. Een laag afstandsschot van Jimmy Chapman trof doel: 1-0. Het tempo bleef hoog, maar de diverse schoten op doel werden onschadelijk gemaakt door Sloterdijk-doelman Stef van Kleef. In de zeventiende minuut was hij kansloos, toen de sterke rechtsback Shaquille Rellum een snelle combinatie aan de rechterkant met een laag schot in de benedenhoek afrondde: 2-0. Drie minuten later was het weer raak. Andermaal een rappe combinatie, dit keer door het midden, met Damien Simson als laatste in stelling gebracht: 3-0. Paal en lat, doelman van Kleef en enkele goede tackles van Sloterdijk aanvoerder Tymen Wiersma stonden meer doelpunten in de weg. Sloterdijk moest zich beperken tot uitvallen, meestal ingeleid door de technische speler Mo Ait Lmkdem, maar was verder krachteloos.
Na de pauze kwam Sloterdijk er al helemaal niet aan te pas. Het demasque nam nog grotere vormen toen in de 54ste minuut Issam El Bakkali met een kopbal de 4-0 scoorde, gevolgd twee minuten later, een intikker via Simson: 5-0.  Een strakke vrije trap in de 65ste minuut van El Bakkali sneed Sloterdijk hun adem totaal af. En was het wachten op de volgende treffer. Maar dit doelpunt bleef lang uit, want het scenario was een herhaling van de eerste helft: paal, lat en doelman Van Kleef die met katachtige reacties de bal uit zijn doel ranselde. Het laatste woord was dan toch in de 89ste minuut voor El Bakkali: met een droog schot bekroonde hij zijn uitstekende optreden in deze zevenklapper voor De Volewijckers. Al met al een makkelijke wedstrijd voor het team van trainer Mitchel Haijen, dat volgende week op bezoek gaat in de topper tegen nummer twee Zuidoost United. Sloterdijk moet zijn wonden likken na deze stevige nederlaag, het team van trainer Rinus Loef ontvangt volgende week SDZ.
Mitchel Haijen was na afloop tevreden en kijkt uit naar het duel van volgende week: “Na deze ruime en verdiende overwinning kunnen we met een goed gevoel richting onze aankomende tegenstander Zuidoost United. Dat is onze directe concurrent momenteel.”