De Volewijckers een maatje te groot voor Ankaraspor

Op Sportpark Buikersloterbanne speelden De Volewijckers en Ankaraspor hun tweede bekerpoulewedstrijd. Beide clubs promoveerden vorig seizoen respectievelijk naar de 3e klasse zaterdag en zondag. En ook vorige week was er een overeenkomst. De teams wonnen de eerste bekerwedstrijd. De Volewijckers tegen FC Almere (4-1) en Ankarapor tegen Ilpendam (2-1).

De partij op deze zaterdagmiddag was De Volewijckers een maatje te groot voor Ankaraspor: 5-0. Vrijwel direct vanaf de aftrap stormde De Volewijckers op het doel van Ankaraspor af. Doelman Oguzhan Donmez kon meteen in actie komen na schoten van uitblinker Karim Boubaouch en Earl Babel. Na zes minuten spelen was daar toch de openingstreffer. Een verre dieptebal bereikte Elgreenio Dorade en die liet Donmez kansloos met een boogbal: 1-0. Drie minuten later stond doelpunt nummer twee al op het scorebord. Eenzelfde scenario met andermaal een dieptepass vond weer plaats. Nu ging Babel alleen op het doel af, met een passeeractie en een lichte kluts via de keeper was de 2-0 een feit. De thuisclub raakte nog de lat en liet daarna de bal rustig rondgaan. Ankaraspor kwam wat terug in de wedstrijd, maar de aanvallen waren speldenprikjes. Nog voor de rust in de 39e minuut gooide de Noordamsterdammers de wedstrijd definitief in het slot. Issam el Bakkali haalde keihard uit, en de bal plofte tegen de touwen: 3-0.

In het tweede bedrijf kwam Ankaraspor wat feller uit de kleedkamer. De Volewijckers ging even in de spaarstand, en overleefde de eerste tien minuten. Maar op een uur spelen stond de 4-0 echter al op het scorebord via Dorade, die twee minuten later zijn hattrick voltooide: 5-0. Daarna was het aan beide kanten wat losschieten: maar stuitte de aanvallers op doelman Donmez met puike reddingen, en collega Volewijckers-doelman Mitchel Vincken liet ook zijn vuisten knallen. Na het laatste fluitsignaal kon De Volewijckers terugkijken op een sterke wedstrijd. Voor Ankaraspor trainer Oguzhan Cakir lijkt er nog veel werk aan de winkel.

In de laatste poulewedstrijd speelt De Volewijckers een uitwedstrijd tegen Ilpendam. Ankaraspor gaat op bezoek bij FC Almere. De Volewijckers gaat aan kop in de poule en heeft dus de beste papieren om de knock-outfase te bereiken.

Tekst: Peter Oud