Home / Algemeen / De Volewijckers met 3-1 te sterk voor Zuidoost United

De Volewijckers met 3-1 te sterk voor Zuidoost United

Zaterdagmiddag stond een kraker op het programma in Zaterdag 4D. Zuidoost United en De Volewijckers hadden beiden nog de volle score en troffen elkaar in De Bijlmer.

In de vijfde minuut kwam De Volewijckers al op voorsprong. De keeper van Zuidoost United maakte een grote fout, de bal rolde door zijn benen, waardoor Mo el Jahouari kon scoren. Direct daarna moesten de bezoekers met tien verder. Scheidsrechter Appel gaf een directe rode kaart aan Adbelhak Challoui. Volgens de scheidsrechter gaf hij zijn tegenstander een elleboogstoot. Met twintig minuten op de klok kon Zuidoost United ook de eerste kans noteren. Ook hier ging een fout van de keeper aan vooraf, uiteindelijk rolde de bal net over de achterlijn. De eerst helft werd vooral uitgevochten op het middenveld. Waar De Volewijckers een man minder hadden, weerde de ploeg zich kranig. Zo kwam de ploeg er meerdere gevallen goed uit.

In de tweede helft dacht De Volenwijckers de voorsprong te verdubbelen. Na een goede diepe bal, omspeelde de buitenspeler zijn tegenstander. Hij legde af op Damien Simson, die vrij stond rond de penaltystip. De bal verdween voor Simson aan de verkeerde kant van de paal. Ondanks het overtal wist Zuidoost United dit niet in kansen om te zetten. De tweede fase van de wedstrijd was voor De Volewijckers. Aanvoerder Issam el Bakkali wist bijna de 0-2 te maken. Vanaf 25 meter nam hij de bal goed aan, draaide hij en schoot met een dropkick tegen de paal. Zuidoost United moest ook met tien man verder. In het strafschopgebied maakte Achraf Douiri een schwalbe. Voor scheidsrechter Appel reden om hem zijn tweede kaart van de wedstrijd te geven. Zuidoost United kwam na deze domper echter direct op gelijke hoogte. Na onoplettendheid van de bezoekers kwam Zuidoost United vanaf de rechterkant voor de keeper. Met de punt schoot hij de bal achter de keeper.

Rond minuut 80 kreeg De Volewijckers een vrije trap vlak over de middenlijn. De vrije trap werd kort genomen. Aanvoerder El Bakkali omspeelde de tegenstander en joeg de bal van 30 meter in de goal: 1-2. Vlak voor tijd schoot Zuidoost United nog op de kruising. Ver in de blessuretijd kregen De Volenwijckers nog een strafschop. De keeper van Zuidoost haalde de aanvaller neer. De penalty werd koelbloedig in de linkerhoek geschoten door El Jahouari. Na de goal trok hij zijn shirt uit, waarna scheidsrechter Appel hem een gele kaart gaf.

Na afloop was Gwendell van Riemsdijk, trainer van Zuidoost United, duidelijk. “Dit was een wedstrijd van de jongens tegen de kerels.” Volgens Van Riemsdijk ontbeerde zijn team het aan ervaring, maar ook aan motivatie. “Als de tegenstander een Ajax-shirt aan had, waren ze er vol voor gegaan.” Zondagochtend vertrekt Van Riemsdijk met zijn team naar Servië. Op een internationaal toernooi neemt zijn ploeg het onder meer op tegen een jeugdteam van Rode Ster Belgrado.

De oefenmeester van De Volewijckers, Mitchell Haijen, was tevreden. “De vroege rode kaart was een kantelpunt, waardoor we niet het door ons gewenste spel spelen. Wel werkte plan B. Het is vooral een teamprestatie, want ook onze invallers waren belangrijk.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend