De Volewijckers ongeslagen kampioen na zege op WSV 1930

De Volewijckers heeft de titel in Zaterdag 4b te pakken. Een zege op WSV 1930 bezorgde de Amsterdammers de titel. In de slotfase werd het nog wel even spannend: 2-3.

Op het fraaie complex was de eerste kans van de wedstrijd nog voor de thuisploeg. Een voorzet van Huub Heinen werd onschadelijk gemaakt door Mitchel Vinken. Even later lag de 0-1 van Damiro Spier al tegen de touwen. Issam el Bakkali gaf een goede bal op Mohammed Arbioui, waarna hij breed legde en Spier zijn ploeg in de zesde minuut op voorsprong kon zetten. Er stonden nog geen tien minuten op de klok toen het ook al 0-2 was. El Bakkali draaide zijn tegenstander helemaal gek en frommelde de bal daarna in de korte hoek. In plaats van te juichen, besloot hij zijn tegenstander een bemoedigende omhelzing te geven.

Daarna leek De Volewijckers er wat te makkelijk over te denken en waren de beste kansen in de eerste helft steeds voor WSV 1930. Zo wist Vincken een kopbal van Heinen maar net over het doel te tikken en eindigde een vrije trap vanLevin Klous vlak voor rust op de paal. De thuisploeg was dreigend geweest, maar wist voor rust niet te scoren.

Vlak na rust viel de 0-3, nadat Arbioui goed werd weggestoken en kon binnenlopen. Daarmee leek de wedstrijd echt gespeeld, maar niets bleek minder waar. In de 75e minuut kwam WSV 1930 plotseling op 1-3 dankzij een fraaie goal. Er leek opeens weer geloof te zijn bij de thuisploeg en de kansen regen zich aaneen. Vlak na de 1-3 kreeg Rowen Hersche een levensgrote kans op de aansluitingstreffer, maar hij schoot meters na. Het werd een onrustige, rommelige slotfase, waarin Tarik Karim na een opstootje nog rood kreeg. In ondertal werd het vrouwen en kinderen eerst voor de Amsterdammers, maar de 2-3 van Julian Gosman kon niet voorkomen worden. Er volgden nog tien spannende minuten, in de wetenschap dat De Volewijckers bij een gelijkspel nog een week op de titel moest wachten.

Uiteindelijk werd de 2-3 over de streep getrokken en was de blijdschap uiteraard groot. Op de titel van Frank Schuitemaker en zijn ploeg valt niets af te dingen: er werd alleen tegen TOB en Blauw Wit (W) een keer gelijkgespeeld, verder werd er 22 keer gewonnen. “Het werd inderdaad nog even spannend, maar in een kampioenswedstrijd telt alleen de winst. Ongeslagen kampioen, dat is gewoon een fantastische prestatie. We hebben er lang op moeten wachten. 68 punten is een ongekend aantal, normaal ben je dan allang kampioen.” Maar de buit is binnen en nu kan er voor het eerst sinds het jaar 2000 (toen in de zondag vierde klasse) een kampioensfeest gevierd worden bij De Volewijckers.

Volgende week ontvangt de kersverse kampioen Sporting Krommenie. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 4b