De Volewijckers schudt ook OFC van zich af

In Zaterdag 4b boekte koploper De Volewijckers in een thuiswedstrijd tegen OFC een nipte overwinning: 2-1. De thuisploeg begon uitstekend tegen de buren uit Oostzaan, de nummer vier in de stand. Het kwam na twee minuten spelen op voorsprong.
Het werd daarbij wel een handje geholpen door OFC-doelman Tim Elmers. Een laag schot van Issam el Bakkali kreeg de doelman
niet onder controle. De via de borst van de doelman teruggesprongen bal werd door Volewijckers-spits ‘Appie’ Challaoui koel binnengeschoten: 1-0. OFC moest in de achtervolging en kreeg na twintig minuten spelen een goede kans voor de gelijkmaker.
Na een knappe aanval was Nassin Achekar het eindstation. Praktisch op/voor de doellijn tikte de middenvelder de bal over het doel. De wedstrijd werd er daarna niet beter op. De spelers van beiden teams hadden meer aandacht voor elkaar dan voor de bal. Irritaties en opstootjes bepaalden de eerste helft, al met al was het een rommelig geheel. Tussendoor werd er toch nog gevoetbald en was OFC na 35 minuten spelen andermaal dicht bij een doelpunt. Een kopbal van verdediger Senna Khairi werd door Volewijckers-doelman Mitchel Vincken naast de paal getikt. De laatste vijf minuten voor rust kwam De Volewijckers even los met een offensief. Met vlotte aanvallen, meestal opgezet via rechtsachter Daley Venghaus, was het spitsuur voor het OFC-doel. Enkele pogingen van de groen-witten gingen net naast en tweemaal stond doelman Elmers in de weg.
In het tweede bedrijf waren beide teams aardig in evenwicht. In de eerste twintig minuten was het voor beide teams zoeken naar de juiste eindpass, maar daarna kwamen de kansen. De Volewijckers benutte een zo’n kans en scoorde in de 66e minuut zijn tweede doelpunt. Een scherpe voorzet vanaf de linkerflank van invaller-jeugdspeler Mo Arbioui werd met een snelle voetbeweging afgerond door Seranio Austin: 2-0. OFC knokte zich terug in de wedstrijd onder leiding van de sterk spelende middenvelder
Quinten Lindenbergh. Na een onoverzichtelijke situatie achterin bij De Volewijckers scoorde OFC in de 73e minuut de aansluitingstreffer. De bal kwam tenslotte aan de linkerkant bij Nick Berends terecht en die krulde de bal via de vingertoppen
van doelman Vincken richting de tweede paal binnen: 2-1.
OFC ging met agressief aanvalsspel op jacht naar de gelijkmaker. Het was voor De Volewijckers billenknijpen met wat hachelijke momenten voor het doel. De koploper hield stand en kreeg in de laatste minuten via snelle counters zelfs nog mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dat gebeurde niet, maar met deze zwaarbevochten overwinning werd
er weer een concurrent afgeslagen. Het team van trainer Frank Schuitemaker heeft in een week tijd met overwinningen
tegen achtervolgers SDOB en OFC en het gelijke spel vanmiddag van Fortuna Wormerveer een flinke voorsprong genomen
in ranglijst. Volgende week speelt De Volewijckers een uitwedstrijd tegen De Meteoor. Voor OFC staat dinsdagavond een inhaalwedstrijd op het programma, thuis tegen WSV’30. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4b

Tekst: Peter Oud