De Volewijckers stelt Frank Schuitemaker aan als nieuwe hoofdtrainer

De Volewijckers heeft een vervanger voor de vertrekkende Mitchell Haijen gevonden. Frank Schuitemaker staat vanaf komend seizoen voor de groep van de zaterdagselectie, die uitkomt in de vierde klasse E.

De Amsterdamse vereniging kwam via Andries Jonker met Schuitemaker in contact. De Amsterdammer, die in het verleden werkte bij RCZ, Nita, vv Maarssen, FC Breukelen en PCVC, had direct oren naar de uitdaging bij De Volewijckers. “Ik moest natuurlijk zoals iedereen wel nog op sollicitatiegesprek om mijn verhaal te doen”, vertelt de nieuwe oefenmeester, die met een doordacht plan bij de vereniging kwam. “Mijn doel is om van deze groep een hecht team te maken, zodat we op deze manier het verschil kunnen maken. Iedereen moet simpelweg mee in dezelfde lijn. Als we dat voor elkaar krijgen, dan kunnen we volgend seizoen in de vierde klasse het goed doen.” Schuitemaker is ervan overtuigd dat de huidige groep al sterk genoeg is om voor promotie te strijden. “Ik zag afgelopen week de jongens weer aan het werk op de training. Dan zie je de kwaliteiten die we hebben.”

Desondanks zijn versterkingen bij De Volewijckers altijd welkom. De laatste periode meldden zich weer diverse jongens bij de club aan. “Jongens die onze selectie sterker kunnen maken, mogen zich altijd melden. We moeten echter ook kijken of zij binnen de huidige spelersgroep passen, zodat we het team hecht kunnen houden. Daarvoor hebben we de komende maanden de tijd.” Schuitemaker hoopt komend voetbalseizoen dan een mooi jaar neer te zetten, al houdt hij eveneens een slag om de arm. “We hebben absoluut de potentie om voor de bovenste plekken te spelen, maar moeten onszelf allereerst bewijzen. We moeten niet zomaar roepen dat we gaan promoveren, want het blijft ook voetbal. Komend seizoen moeten we als team samenspelen en dan zullen we zien hoever we komen. Ik ben tevreden als we alles uit het team hebben geperst wat mogelijk was.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)