De Volewijckers stevig onderuit bij seizoensstart tegen DTA Fortius

Op Sportpark Buiksloterbanne openende De Volewijckers en DTA Fortius hun seizoen met een eerste bekerpoulewedstrijd.

In de basisopstelling van beide teams voerden jeugdspelers de boventoon, waar DTA Fortius zich toonde met uitstekend voetbal. DTA Fortius was de volle wedstrijd de bovenliggende partij en dat leverde een strakke 5-0 overwinning op.

Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd was duidelijk dat De Volewijckers genoegen nam met het dichthouden van de de achterste linie. Ondanks een dot aan kansen voor DTA Fortius lukte dat de thuisclub in het eerste half uur. Op precies de 30ste minuut scoorde DTA Fortius toch zijn openingsdoelpunt. Na een scrimmage voor het doel sloeg de bal tegen, via een kluts, de uitstekende Volewijckers-doelman Noel Reit voor de voeten van Arjam Cruden, en die tikte binnen: 0-1. Vlak voor rust kreeg De Volewijckers via Mehdi Larabi zijn eerste kans, maar het schot van de spits vloog hoog over het doel.

In het tweede bedrijf liet DTA Fortius er geen gras over groeien. In de 49ste minuut ronde Jahmani Gambier een dieptebal keurig af: 0-2. Op het uur scoorde Jenito Pinas uit een snelle aanval nummer drie: 0-3. Het zeer jeugdige team van De Volewijckers hapte naar adem, en via twee schitterende aanvallen liep de ploeg uit Oost aan de hand van uitblinker Jairus Mbuyi uit naar 5-0. De laatste twee treffers  werden gescoord door Nathaniel Mingo en Riwayro Hart. Een prima begin voor trainer Charly Olf met een DTA Fortius team waar muziek in zit. Voor De Volewijckers was de nederlaag een harde les, er is nog veel werk aan de winkel voor deze middag door ziekte niet aanwezige trainer Ale van der Zee.

Tekst: Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!