Home / Algemeen / De Volewijckers trekt zegereeks door tegen Westzaan

De Volewijckers trekt zegereeks door tegen Westzaan

De Volewijckers trok zaterdagmiddag zijn zegereeks in Zaterdag 4b door. In een thuiswedstrijd werd een makkelijke overwinning geboekt op Westzaan: 4-0.

De koploper kreeg al in de eerste minuut een grote kans. Na een voorzet vanaf de rechterkant kopte spits ‘Appie’ Challaoui de bal strak langs de paal. Tien minuten later was het de beurt aan Tarik Karim, maar de middenvelder schoot van dichtbij de bal over het doel. Van paniek was geen sprake bij De Volewijckers. Het openingsdoelpunt was een kwestie van tijd. Het matig en defensief spelende Westzaan hield het mede door enkele reddingen van doelman Barry Al nog even vol, maar in de 21ste minuut was het toch raak. Na een lage voorzet vanaf rechts tikte linkerspits Seranio Austin attent de bal over de doellijn: 1-0. De Volewijckers bleef zoeken naar de tweede goal, en die viel in de 35se minuut. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door verdediger Madjerno Baal kiezelhard bij de verste paal ingekopt: 2-0.

Na rust hetzelfde verhaal: het was eenrichtingsverkeer voor De Volewijckers naar het doel van Westzaan. In de 53ste minuut kreeg Austin na een klutssituatie de bal pardoes voor zijn voeten, en was 3-0 een feit. Vijf minuten later bekroonde Austin zijn goede wedstrijd met een hattrick: uit een hoekschop vanaf rechts kopte de goaltjesdief zijn vijftiende competitiedoelpunt tegen net: 4-0.

Westzaan toonde zich na een uur spelen met zijn eerste poging met een schot over het doel, maar dat was het verder wel.
De gezapige partij leefde even op, nadat bij De Volewijckers drie jeugdspelers als invallers hun debuut maakten. Onder andere de voor Austin ingevallen Sam Hingh liet op de linkervleugel een goede indruk achter, en was zelfs dichtbij een doelpunt. Na een snelle combinatie met Challaoui schoot hij tegen doelman Al op.

De Volewijckers houdt de koppositie met drie punten voorsprong op SDOB, en gaat zaterdag naar Sporting Krommenie. Voor Westzaan staat op het programma een thuiswedstrijd tegen TOB.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 4b

Tekst: Peter Oud

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)