De Volewijckers verslaat het tot nu toe ongeslagen SDOB

In zaterdag 4b pakte De Volewijckers een zwaarbevochten overwinning van 4-2 op SDOB, dat zijn eerste nederlaag leed.
De wedstrijd was pas enkele minuten in beweging als De Volewijckers door SDOB in het zadel werd geholpen. Een lange bal vanuit het middenveld werd door SDOB-doelman Saul Hagemeijer op kolderieke wijze verwerkt. De doelman schoot de bal tegen medespeler Boudewijn Blakborn aan, het projectiel sloeg via de verdediger boven op de lat. De slim doorgelopen De Volewijckers-midvoor Appie Challaoui profiteerde door de rebound met een eenvoudige kopbal af te ronden: 1-0.
Na dit snelle openingsdoelpunt deden beide ploegen niet voor elkaar onder, al nam SDOB wel meer het initiatief. Het combinatiespel onder leiding van de prima spelende middenvelders Samir el Hiijri en Thijs Jesse leverde niet veel kansen op. Bij de weinige mogelijkheden stuitte SDOB op De Volewijckers-doelman Mitchel Vincken, die eenmaal met de schrik vrij kwam doordat een bal voor de doellijn werd tegengehouden. De Volewijckers had het laatste deel van de eerste helft de handen vol aan de bezoekers uit Broek in Waterland. Het probeerde onder de druk van SDOB uit te komen met snelle counters, maar het was hiermee in de uitvoering veel te slordig. Zo ging de thuisclub de rust in met een 1-0 voorsprong.
Na de pauze kwam De Volewijckers sterk uit de startblokken. In de eerste minuut onderschepte doelman Vincken een voorzet en gooide de bal naar links op Mo el Jahouari. Die stelde met een lange bal invaller Ted van Dijk in beweging, die in de volle loop keurig met een strak schot scoorde: 2-0. Voor Van Dijk was zijn geluk daarna snel op. Het bleek de enige actie voor de jeugdspeler, want door een hamstringblessure moest Van Dijk zich laten vervangen. Er leek na het tweede doelpunt niets aan de hand voor De Volewijckers. Maar na een uur speeltijd op de klok, kreeg SDOB een strafschop. Via een ingooi en een lage voorzet aan de rechterkant werd de bal in het strafschopgebied van De Volewijckers gepompt. Verdediger Reda el Kouaa was zo ongelukkig om de bal te beroeren met de hand. SDOB-verdediger Roy Haars verzilverde de pingel: 2-1. De Volewijckers rechtte de rug en vijf minuten later gaf Delay Venghaus een strakke dieptepass op de rechterflank vogelvrij staande Seranio Austin die met een stevige uithaal scoorde: 3-1.  De wedstrijd werd in het laatste kwartier een slijtageslag. SDOB gaf niet op en De Volewijckers met voorop uitblinker middenvelder Damiro Spier ging mee in de fysieke strijd.
SDOB kwam terug in de wedstrijd door een dwaling van de scheidsrechter die na een één-tweetje de in buitenspelpositie staande Blakborn over het hoofd zag: 3-2. Het werd voor De Volewijckers daarna nog even billenknijpen, maar de groen-witten verdubbelde in de 84ste minuut de voorsprong. Een indrukwekkende rush van El Jahouari vanaf de linkerflank op eigen helft gestart leidde de bevrijdende treffer in. El Jahouari stormde door tot diep in het strafschopgebied van SDOB. Daar werd de linksachter eerst nog afgestopt door doelman Hagemeijer. De bal viel echter los en de doelman begaat een overtreding op El Jahouari, die terugvallende bal voor het inschieten had. Een strafschop tegen en een rode kaart voor Hagemeijer was het verdict. Issam el Bakkali knalde de strafschop tegen de touwen en daarmee de wedstrijd op slot: 4-2.
De Volewijckers blijft door deze overwinning medekoploper. Het team van Frank Schuitemaker deelt de eerste plaats met Fortuna Wormerveer, dat RCZ met een monsterscore van 9-1 klopte. De Volewijckers speelt volgende week weer een thuiswedstrijd tegen SV Rood Wit Zaanstad. SDOB speelt een uitwedstrijd tegen WSV’30.
Tekst: Peter Oud