De Volewijckers wint inhaalduel met De Meteoor

De Volewijckers en De Meteoor haalden gisteravond in zaterdag 4b hun tweemaal eerder uitgestelde wedstrijd in. De Volewijckers won de Noord Amsterdamse derby met 4-0.

Onder de lampen van Sportpark Buiksloterbanne startte De Volewijckers weer met clubtopscorer Seranio Austin in de basis. Bij De Meteoor was mede door de coronaperikelen die de selectie de laatste weken trof nog niet iedereen fit. Zeker vijf sterkhouders ontbraken in het team van de Tuindorpers. Het belette De Meteoor niet om in de beginfase het initiatief te nemen. Kansen leverde
dat echter niet op. Na tien minuten spelen liet De Volewijckers van zich horen en was het bijna raak. Een schot vanaf rand zestienmetergebied van Issam el Bakkali raakte de buitenkant van de paal. De teams waren de eerste helft aardig aan elkaar gewaagd. De Meteoor stond compact op het veld en al combinerend zocht het de aanval. Bij De Volewijckers ging de bal op het kunstgrasveld soepel van voet naar voet. Na twintig minuten spelen was De Meteoor dicht bij de openingstreffer. Bij een scrimmage voor het Volewijckers-doel lukte het niet om de bal over de doellijn te krijgen. Het antwoord van De Volewijckers
vijf minuten later was wel doeltreffend. Middenvelder Damiro Spier liet zijn uitstekende vorm van de laatste weken weer zien. Een snoeihard schot van grote afstand plofte met een curve in de verste hoek: 1-0.

De Meteoor ging op jacht naar de gelijkmaker met de stuwende krachten Dennis en Rudy Compier en de sterke Brian Coolen. Een grote kans kreeg het na een half uur spelen uit een hoekschop. De Volewijckers hield de vinger aan de pols en de defensie
met het sterke duo Madjerno Baal en Reda el Kouaa hield de poort verder gesloten. Maar de aanval met de hardwerkende spits ‘Appie’ Challaoui had het moeilijk tegen de verdediging van De Meteoor onder leiding van de prima spelende Tom van Gellekom. De laatste tien minuten voor de thee was er een stevig offensief van de thuisclub, maar De Meteoor overleefde mede door reddingen van doelman Danny Hillegers de aanvallen.

In het tweede bedrijf deelde De Volewijckers in de 46e minuut met zijn eerste aanval een klap uit aan zijn tegenstander. Veel fortuin speelde hierbij wel mee. Een voorzet vanaf de linkerflank van Geronimo Comvalius ketste uiterst ongelukkig
via een van de verdedigers van De Meteoor in eigen doel: 2-0. Deze tik kwam hard aan bij de bezoekers. Op basis van de goede eerste helft, was de gedachte dat er best wat te halen was tegen de koploper. De Meteoor kreeg even later een goede kans om terug te komen in de wedstrijd. Spits Mo Amarkan kwam min of meer alleen voor De Volewijckers-doelman Mitchel Vincken te staan, maar met een goede redding voorkwam de doelman de aansluitingstreffer.

De Volewijckers was gewaarschuwd en gooide een tandje bij. Het tempo ging omhoog en de vermoeidheid bij De Meteoor werd de grootste vijand. In de 68e minuut was de wedstrijd gespeeld als De Volewijckers zijn derde doelpunt scoorde. Damien Simson veroverde op de rechterflank na een stevig duel de bal. De voortzetting van de middenvelder was wonderschoon. De bal werd door Simson net voor de zijlijn binnen gehouden en zijn voorzet die voor het doel werd geslingerd was een juweel. Voor de net ingevallen Tarik Karim was deze bal op maat een lekkere binnenkomer en zijn gerichte kopbal sloeg in de touwen: 3-0. Simson had de smaak te pakken. Een kwartier voor tijd reageerde hij attent op een voorzet van El Bakkali en bekroonde zijn uitstekende tweede helft met een doelpunt: 4-0.

De Volewijckers heeft in de stand nu zes punten voorsprong op SDOB en OFC. Zaterdag gaat het naar Broek in Waterland en staat de topper tegen SDOB op het programma. Voor De Meteoor is er een thuiswedstrijd tegen TOB. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 4b

Tekst: Peter Oud